PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: 80 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα


Στην αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια, διαθέτοντας 80 εκατομμύρια Ευρώ για αντίστοιχα έργα.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, σχετικά με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πρόσκληση, που δημοσιοποιείται μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, αφορά σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων Ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 5 (Επενδυτική Προτεραιότητα 5α) της νέας Προγραμματικής Περιόδου «2014-2020», με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής.

Στόχος των έργων είναι η υλοποίηση:

  • Παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στην ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της προηγούμενης περιόδου, εφόσον καλύπτουν τις απαιτήσεις του σχεδίου αξιολόγησης κινδύνων πλημμύρας κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ.
  • Παρεμβάσεων κατά προτεραιότητα στις χαρτογραφημένες ζώνες υψηλού κινδύνου πλημμύρας και σύμφωνα με την ιεράρχηση και προτεραιότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
  • Στοχευμένων δράσεων για την εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνων Απορροής Ποταμών και την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων της Αττικής.

Τα απαραίτητα αυτά αντιπλημμυρικά έργα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, αντιμετωπίζοντας χρονίζουσες ελλείψεις υποδομών με τη σοβαρότητα και το σύστημα που απαιτούνται.

Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ το πλήρες υλικό της πρόσκλησης θα αναρτηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στον ιστότοπο: www.pepattikis.gr.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment