PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα το δίπλωμα οδήγησης


Τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων καθιερώνει για πρώτη φορά η περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της πρότασης του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, για την καθιέρωση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης, που υιοθέτησε η κυβέρνηση (νόμος 4663/2020) και υλοποιείται ήδη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr, καθώς και της έκδοσης σχεδόν 100.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν από το 2018.

Με εντολή του περιφερειάρχη, τη δράση έχουν αναλάβει να συντονίσουν και να υλοποιήσουν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακόπουλος κι ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας.

Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της νέας διαδικασίας ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως «η Περιφέρεια Αττικής, με κεντρικό στόχο τον δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών στο γκισέ και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας.

Οι πολίτες με ένα τηλεφώνημα θα λαμβάνουν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι τους. Τα αυτονόητα δεκαετιών σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, επιτέλους γίνονται πράξη και στην Ελλάδα.

Περιφέρεια Αττικής και συναρμόδια υπουργεία συνεργαζόμαστε στενά για να γίνει πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας κι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα (11/5). Οι ενδιαφερόμενοι, αφού επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά περιφερειακή ενότητα, θα δηλώνουν ή θα επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση.

Στη συνέχεια, με συστημένη αποστολή και χωρίς καμία επιβάρυνση, θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα, είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς.

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να παραλάβουν το δίπλωμα οδήγησης οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την υπηρεσία, αυτό θα γίνεται μόνο με προσυνεννόηση (ραντεβού), προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα

Οι πολίτες, ανάλογα με την περιφερειακή ενότητα που διαμένουν, μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών (Χολαργός): 213 1600612

Βόρειος Τομέας Αθηνών (Μαρούσι): 213 2100557

Νότιος Τομέας Αθηνών (Άλιμος): 213 2101561

Δυτικός Τομέας Αθηνών (Περιστέρι): 213 2100340

Ανατολική Αττική (Σταυρός Αγίας Παρασκευής): 213 2122622

Δυτική Αττική (Ελευσίνα): 213 1600964

Πειραιώς και Νήσων (Πειραιάς): 213 1603125.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment