PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Σημαντική βοήθεια για τους πληγέντες στη Θεσσαλία


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η δράση αλληλεγγύης υπέρ των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και των άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι μαζί Μπορούμε» σε 11 σημεία της Αττικής.

Ειδικότερα από το πρωί μέχρι και τις 2 το χθες το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα παραδοθούν την ερχόμενη Κυριακή, στην αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές.

Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, ντοματοπελτέ, δημητριακά), είδη ατομικής υγιεινής, καθαρισμού, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα τα οποία προσκόμισαν οι συμπολίτες μας στα προσδιορισμένα σημεία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρακολούθησε τη διαδικασία και ευχαρίστησε τους συνδρομητές, επισκεπτόμενος τα σημεία συγκέντρωσης στη Γλυφάδα και στο Δήμο Δάφνης Υμηττού.

Στη Γλυφάδα ο Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππα και Νότιου Τομέα Δ. Νάνου ενημερώθηκε από τον Επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκάι Γ. Σπανολιό.

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια είναι παρούσα σε κάθε αλληλέγγυα προσπάθεια και με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα στο επίκεντρο της οποία βρίσκεται ο ίδιος ο πολίτης.

Από την Πλευρά του ο κ. Σπανολιός επισήμανε ότι από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα υπήρξε κινητοποίηση των στελεχών των δυο φορέων προκειμένου να εξασφαλιστούν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

Ο κ. Πατούλης στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τ. Μπινίσκο και ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για τη συγκέντρωση της βοήθειας.

Τα σημεία δράσης, στα οποία συγκεντρώθηκε το υλικό, ήταν τα εξής:

Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη Πλατεία,

Αμπελόκηποι, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου,

Γλυφάδα, στην εκκλησία των Αγίου Κων/νου και Ελένης,

Δάφνη-Υμηττό, στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης και στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου Υμηττού,

Ζωγράφου, στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα,

Ηλιούπολη, στην Πλατεία Φλέμινγκ,

Καλλιθέα, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,

Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ,

Νέα Ιωνία, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Νέα Σμύρνη, στον Πολυχώρο «ΓΑΛΑΞΙΑ»,

Νέο Ψυχικό, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment