PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»


Την διάθεση επιπλέον πόρων ύψους 10 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη με την οποία τον ενημερώνει για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ανταποκριθεί θετικά στο σχετικό αίτημα του υπουργείου και να χρηματοδοτήσει με επιπλέον πόρους το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι στην περίπτωση της Αττικής, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 15 εκ. ευρώ περίπου τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, την ανάγκη στήριξης των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και της αγοράς που δραστηριοποιείται γύρω από την οικοδομή, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της οικείας διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με επιπλέον πόρους ύψους 10 εκ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμησης κατ’ οίκον.

Με αυτή την πρωτοβουλία, όπως σημειώνει, πέρα από τα άμεσα οφέλη (ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών), καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας (επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας 5,6 MWh ετησίως), καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως).

Τέλος, ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως οι στόχοι απορρόφησης που έχουν τεθεί από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, «επιβάλλουν εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και στο πλαίσιο αυτό ζητά «να ενισχυθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαχείρισης του Προγράμματος, οι προσπάθειες ελέγχου και διενέργειας πληρωμών προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να δηλωθούν το συντομότερο στην Ε.Ε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment