PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Περιστέρι


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσαν χθες Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο Περιστέρι, εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών: Δομές στήριξης και συμβουλευτικής στη τοπική κοινωνία», στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χ. Αλεξανδράτος. E. Mπαρμπαγιάννη, και Μ. Αγγελοπούλου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μ. Τσιώτα, ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Γραμματικάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα υγείας του Δήμου Περιστερίου Γ. Μπεκιάρης και πολλές γυναίκες.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξήρε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη να ιδρύσει το 2013 στο Δήμο το Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα μέριμνας της πολιτείας για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. «Με τους άξιους επιστήμονες του κέντρου γίνεται ουσιαστική δουλειά και προσφέρεται ουσιαστική φροντίδα και παρηγοριά σε όσες γυναίκες το χρειάζονται» τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, επικαλούμενος και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεκάδες γυναίκες στην Ελλάδα έχουν δεχθεί σωματική σεξουαλική ή ψυχική βία στο στενό οικογενειακό ή εργασιακό τους περιβάλλον. «Η γραμμή SOS και μόνο το 15900, του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής πολιτικής έχει δεχθεί από τότε που δημιουργήθηκε 40.000 κλήσεις. Αν υπολογίσουμε δηλαδή και μόνο τις κλήσεις στη γραμμή SOS από το 2011 μέχρι τώρα αυτό αναλογεί σε 5.000 κλήσεις ετησίως. Είναι εφιαλτικός αριθμός αν υποθέσει κάνεις ότι οι κλήσεις αυτές αφορούν όλες περιστατικά Βίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιληφθεί η κάθε γυναίκα στη χώρα μας ότι μπορεί να αναζητήσει στήριξη και να προστατευθεί μέσα από ένα δίκτυο 61 δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών που υπάρχει σε όλη τη χώρα.

«Ως Περιφέρεια Αττικής δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε συμβουλευτικά κέντρα ανάλογα με αυτό του Περιστερίου σε όλους τους Δήμους της Αττικής με στόχο να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε κλείνοντας: «Το πρώτο μέτρο το οποίο κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την εκστρατεία εναντίον της βίας των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η πρόσβαση των γυναικών και των μικρών κοριτσιών σε δομές φροντίδας, σε κέντρα καταγγελίας, σε ορισμένες περιπτώσεις και σε κέντρα περίθαλψης και ψυχικής αποκατάστασης.

Το δεύτερο μέτρο που κρίνεται απαραίτητο, είναι η Ενημέρωση, με ειδικές καμπάνιες για τις ευάλωτες ομάδες, ανά περιοχές που αποδεικνύονται λιγότερο ασφαλείς για τις γυναίκες .

Και το τρίτο μέτρο αναμφίβολα είναι η περιφρούρηση της Ασφάλειας στους δημόσιους χώρους στην Αττική, για το οποίο θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις. Η απάλειψη της βίας προϋποθέτει την απάλειψη του φόβου, του τρόμου που εξακολουθεί και φωλιάζει ακόμη γύρω μας σιωπηλά σε πολλές ψυχές γυναικών κάθε ηλικίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment