PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Διευκολύνσεις στην υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων


Με επιπλέον διευκολύνσεις εμπλουτίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής ύψους 200 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.

Συγκεκριμένα δίνεται πλέον η δυνατότητα υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης με την οποία εξουσιοδοτείται η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να αναζητήσει, για λογαριασμό της επιχείρησης που υποβάλλει αίτηση, τα σχετικά πιστοποιητικά από τα Πρωτοδικεία.

Στο πλαίσιο αυτό διευκολύνεται σημαντικά η υποβολή αιτήσεων, καθώς δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση των πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, μη θέσης σε εκκαθάριση κ.λ.π.

Επιπλέον στην τροποποίηση προστέθηκαν οι ναυτικές εταιρείες-ημερόπλοια στους δυνητικούς δικαιούχους της πρόσκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι με ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίζουν τη βαθμολογία τους και τις πιθανότητες ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το ζήτημα και τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα της περιφέρειας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται με διαδικασίες γρήγορες και απλές. “Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας. Με τη δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης, απαλλάσσουμε τους επιχειρηματίες από περιττή γραφειοκρατία και καθυστερήσεις”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment