PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπάρχει αύξηση χρεών


Με την ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής απαντά στις κατηγορίες περί «ανάδειξης της σε “πρωταθλήτρια” με υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών». Αναλυτικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο δεν έχει χρέη αλλά, αντιθέτως, έχει Ταμειακά Διαθέσιμα ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής (δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. ευρώ)» τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Με την ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής απαντά στις κατηγορίες περί «ανάδειξης της σε “πρωταθλήτρια” με υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών» που της προσάπτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά από «στρεβλή ανάγνωση έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», όπως τονίζεται, με την επισήμανση «Καλή είναι η δημιουργία εντυπώσεων, υπάρχει όμως και η πραγματικότητα».

Ειδικότερα, η Περιφέρεια υπογραμμίζει ότι αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, (εξαιτίας της αύξησης αρμοδιοτήτων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και λύθηκε εντός του 2017, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Δεκέμβρη του 2017 να έχουν ήδη μειωθεί στο μισό, και σήμερα να κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής (δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. ευρώ).

Επιπλέον σημειώνεται ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ήταν «εκείνη που σχεδίασε, ωρίμασε και υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της». Για του λόγου το αληθές, υποδεικνύει «μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις δημοσιευμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ή στα 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους δήμους της Αττικής και αφορούν έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αστικών αναπλάσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών, οδικής ασφάλειας, κ.ά.».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment