PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Αυτοματοποιημένο σύστημα προτεραιότητας στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών


Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή αυτοματοποιημένου συστήματος προτεραιότητας πολιτών κι επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα.

Τη σχετική δράση έχει ζητήσει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, να συντονίσουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή.

Ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική πρόσκληση για υποβολή προσφορών για την εγκατάσταση του ειδικού συστήματος.

Πώς θα λειτουργεί το αυτοματοποιημένο σύστημα

Το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης απομακρυσμένου εισιτηρίου μέσω web page στο site της Περιφέρειας και ενημέρωση του πολίτη τόσο για τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής, όσο και για τον προσδιορισμένο χρόνο πριν φτάσει η σειρά του (πχ 5 λεπτά πριν εξυπηρετηθεί).

Οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω των οθονών εξυπηρέτησης για τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας ψηφιακής εξυπηρέτησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της περιφέρειας. Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνεται και μέσω του πολυκαναλικού συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών κι επιχειρήσεων, με στόχο από τη μία την αποσυμφόρηση των φυσικών σημείων αναμονής εξυπηρέτησης κι από την άλλη την καλύτερη διευκόλυνση του πολίτη.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης, «στόχος μας είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του πολίτη. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία του και στις πολύωρες αναμονές. Η λειτουργία του συστήματος θα γίνει πιλοτικά στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, με στόχο την επέκτασή του και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των άλλων τομέων. Η εφαρμογή, αφού αξιολογηθεί, θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες που συναλλάσσονται με πολίτες και δημιουργούνται ουρές αναμονής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment