PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Στον απόηχο των εορταστικών εκδηλώσεων


Πριν λίγες μέρες η πόλη μας έζησε με ιδιαίτερο τρόπο τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού ο Δήμος δημιούργησε μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα με αρκετές εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι εορταστικές εκδηλώσεις εξελίχθηκαν στη καρδιά της πόλης μας, στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου και σίγουρα φέτος μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένη χρονιά.

Αυτό μπορεί εύκολα να επιβεβαιωθεί βάσει του πλήθος των ανθρώπων που προτίμησαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στο Περιστέρι είτε αυτοί ήταν κάτοικοι είτε επισκέπτες από άλλες πόλεις. Συνομιλώντας με τους υπεύθυνους στο σταθμό μετρό «Περιστέρι», μάθαμε ότι την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η διέλευση ανθρώπων από το συγκεκριμένο σταθμό αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό, αγγίζοντας το διπλασιασμό σε σχέση με μια καθημερινή μέρα εργασίας.

metro_peristeri_stathmos

Πράγμα που αποδεικνύει ότι κόσμος από κάθε άκρη της Αττικής ακούγοντας πως κάτι καλό συμβαίνει στην πόλη μας, την επισκέφθηκαν, διασκέδασαν με τις δράσεις του Δήμου και έκαναν τα ψώνια τους από την πλούσια αγορά της πόλης μας βοηθώντας έτσι και τις τοπικές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα εσόδων από καταναλωτές που ενδεχομένως σε διαφορετική περίπτωση να ψώνιζαν σε αγορές άλλων περιοχών.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα των ιδιοκτητών καταστημάτων του πεζοδρόμου και των γειτονικών δρόμων, οι οποίοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου στη πόλη και τις πωλήσεις των προϊόντων τους. Όπως είπαν στο PeristeriNews.gr, η πόλη είχε μεγάλη επισκεψιμότητα ανθρώπων από άλλες περιοχές και σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ το γιορτινό κλίμα που δημιουργήθηκε στους δρόμους του Περιστερίου. Μάλιστα ένας εκ των καταστηματαρχών θέλησε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και τη Δημοτική Αρχή, αναφέροντας πως διαθέτει κατάστημα και σε γειτονικό Δήμο, στο οποίο όπως μας είπε ούτε που κατάλαβαν ότι ήταν εορταστική περίοδος!

sarantaporou_xristougenna

Άλλωστε όπως μάθαμε μιλώντας με επισκέπτες άλλων περιοχών ο Δήμος Περιστερίου «κέρδισε» σε αυτές τις γιορτές λόγω δύο σημαντικών στοιχείων. Αρχικά ήταν μια από τις πόλεις που έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο εορταστικό κλίμα με χιλιάδες χρωματιστά λαμπιόνια, μουσική στους δρόμους και διαφορετικά happenings για όλες τις ηλικίες. Το δεύτερο και πιο σημαντικό το μάθαμε συνομιλώντας με κατοίκους περιοχών στα Βόρεια Προάστια όπου ένας γονιός για να συμμετέχει το παιδί του στα παιχνίδια έπρεπε να δώσει εισιτήριο εισόδου! Στη πόλη μας η διασκέδαση των μικρών παιδιών ήταν δωρεάν κάτι που προσέλκυσε ανθρώπους και από αυτές τις περιοχές που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν.

12401700_574206092744003_1015697779256171784_o

Φτάνοντας στο δια ταύτα, ο απόηχος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Περιστέρι σίγουρα αφήνει μια καλή κληρονομιά για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γίνουν ανάλογα δρώμενα στη πόλη μας. Ήδη με το πέρας αυτής της περιόδου ακόμα περισσότεροι άνθρωποι άλλων περιοχών γνώρισαν τη πόλη και θα τη βάλουν στη λίστα των προτιμήσεών τους για τα ψώνια, τον καφέ ή το ποτό τους. Ο επίλογος σίγουρα είναι ενθαρρυντικός και δείχνει πως το Περιστέρι έχει ανέβει επίπεδο ξεπερνώντας περιοχές που χαρακτηρίζονται για την οικονομική ευημερία των κατοίκων τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment