PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Πρώτο κουδούνι με ανησυχία για μαθητές και γονείς


Τα δύο κρούσματα σε καθαρίστρια και εκπαιδευτικό στο Περιστέρι έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε μαθητές και γονείς.

Η ώρα για το πρώτο κουδούνι έφτασε και τη Δευτέρα οι μαθητές θα βρεθούν στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό και το πρώτο κουδούνι.

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στην πόλη μας οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης, οι γονείς και τα παιδιά προετοιμάζονται για μια διαφορετική μέρα στο σχολείο.

Αυτό διότι τα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο 30ο δημοτικό και στο 16ο γυμνάσιο τάραξαν την ηρεμία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονιών.

Πολλοί έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη γράφοντας μανιωδώς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ιός δεν είναι υπαρκτός και όλα είναι ένα ψέμα.

Ευτυχώς η πλειοψηφία του κόσμου θορυβήθηκε και κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και το ενδεχόμενο να έχουμε καθημερινά και κάποιο νέο κρούσμα σε σχολείο είναι υπαρκτό.

Για όσους έτρεξαν να γράψουν ότι δεν γινόταν να υπάρχουν κρούσματα αφού τα σχολεία δεν είχαν ανοίξει, να τους ενημερώσουμε ότι τα σχολεία είναι ανοικτά από την 1η Σεπτεμβρίου και όλο το προσωπικό ήταν από εκείνη την ημερομηνία στη θέση του.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα τεστ μοριακού ελέγχου

Το φλέγον ζήτημα των ημερών έπειτα από τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ που υποβλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο σχολείων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεστ έχουν πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου και αναμένεται η απάντηση.

Εκτός απροόπτου η απάντηση για το αν υπάρχουν και άλλα θετικά κρούσματα ή αν όλοι είναι αρνητικοί θα προκύψουν εντός των επόμενων ωρών πριν το πρώτο κουδούνι.

Το αρνητικό σενάριο λέει ότι θα γίνει αγιασμός τη Δευτέρα στα σχολεία χωρίς να έχουμε τα αποτελέσματα με αυστηρές αποστάσεις και την ευχή να είναι όλοι αρνητικοί.

Τελευταία στιγμή οι μάσκες, παραλήφθηκαν τα παγούρια

Ανοργανωσιά της ΚΕΔΕ (που έχει αναλάβει την αγορά και διάθεση στους Δήμους ώστε να μοιραστούν στα σχολεία) παρατηρείται στην αποστολή μασκών αφού ακόμα δεν έχουν παραληφθεί.

Αντίθετα τα παγούρια που έχει ανακοινωθεί ότι θα μοιραστούν στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραληφθεί και θα μοιραστούν κανονικά.

Επιστρέφοντας στο θέμα με τις μάσκες πηγές αναφέρουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα παραδοθούν και θα γίνει κανονικά ο διαμοιρασμός τους τη Δευτέρα.

Καλό θα είναι πάντως οι γονείς να έχουν προμηθεύσει με δικές τους μάσκες τα παιδιά για κάθε ενδεχόμενο.

«Καλύτερα να λειτουργούσαμε με τα πρωτόκολλα του Ιουνίου»

Διευθυντής σχολείου στο Περιστέρι και ειδικότερα δημοτικού τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο η λειτουργία των σχολείων να ακολουθήσει τα πρότυπα του Ιουνίου.

Ο διευθυντής τόνισε το γεγονός πως όλα κύλησαν ομαλά και ο μικρότερος αριθμός μαθητών στις τάξεις έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην αποφυγή της μετάδοσης του ιού.

Από Δευτέρα λοιπόν αναμένεται να δούμε αν τα νέα πρωτόκολλα που επέλεξε το Υπουργείο θα αποδώσουν ή θα αποτύχουν παταγωδώς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment