PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Περισσότερο μειωμένοι οι κρατικοί πόροι στον προϋπολογισμό (video)


Εγκρίθηκε με 20 ψήφους ο προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου για το 2016, από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, σε συνεδρίαση που διεξήχθη την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.

Από όλες τις πλευρές έγινε δριμεία κριτική τόσο για την τωρινή Κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες, οι οποίες κάθε χρόνο κατεβάζουν ακόμα περισσότερο τις εισφορές του προς τους Δήμους, αφήνοντας έτσι λιγοστά περιθώρια στους αιρετούς της κάθε πόλης.

Άλλωστε όπως ανέφερε και στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξης Σταυρούλιας, το πλαίσιο που συντάσσονται οι προϋπολογισμοί είναι ορισμένο από την Κυβέρνηση και δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις ενώ η κεντρική εξουσία δίνει πολλές αρμοδιότητες στους Δήμου με ιδιαίτερα μειωμένα έσοδα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Περιστέρι με όλους-Ανατροπή», Αλέξανδρος Πλέστης, τόνισε πως ο Δήμος πρέπει να βρει από άλλες πηγές έσοδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις οφειλές διαφημιστικών εταιριών, μιας και οι πόροι από το κράτος όσο πάνε και μειώνονται.

Για τη δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Φώτης Κουγιουμτζής ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανεργία προτείνοντας μάλιστα πως καλό θα ήταν να υπάρξει ένας σχεδιασμός για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταγραφή των προβλημάτων της κοινωνίας.

Δριμύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσα από την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου», Γρηγόρης Τημπλαλέξης, κάνοντας λόγο για νέες μειώσεις στους πόρους μέχρι το 2017 οι οποίοι θα προκαλέσουν την ισοπέδωση των πολιτών και των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος από τη δημοτική παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» ο επικεφαλής της Παναγιώτης Παπανικολάου, έθεσε συνένοχες τις τοπικές αρχές των Δήμων με την Κυβέρνηση αναφέροντας μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που διαχειρίζονται οι Δήμοι είναι από τις τσέπες των πολιτών.

Όπως προαναφέραμε ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 20 ψήφους από την Διοίκηση ενώ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ψήφισαν αρνητικά.

Δείτε αποσπάσματα των τοποθετήσεων από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment