PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι – Πανιώνιος 67-59 (video)


Το Περιστέρι νίκησε με 67-59 τον Πανιώνιο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, αλλά αυτή η νίκη σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Τσιάκου, ο οποίος χάνει όλη τη σεζόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Τσιάκου επισκίασε τη 10η νίκη (για τους περισσότερους, ασφαλιστική δικλείδα της παραμονής στην Α1) του Περιστερίου. Οι «πρίγκιπες» διπλασίασαν τις επιτυχίες τους επί του Πανιωνίου με το 67-59 και κάθισαν αναπαυτικά στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα έδειξε τις αντοχές της και τη δουλειά που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, ξεπερνώντας ακόμα ένα σκόπελο: την απουσία από τον πάγκο του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ήταν άρρωστος με υψηλό πυρετό και έμεινε στο σπίτι του κλινήρης.

Με καθοδήγηση από τον Τζίμη Κουστένη και τον Γιώργο Βόβορα, η ομάδα μας αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Το Περιστέρι έπαιξε πολύ καλή άμυνα και προηγήθηκε 19-4 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Πανιώνιος μείωσε στους 9 (23-15 στο 16′) και έμεινε εκεί μέχρι το 22′ (32-24), όμως ο Σκοτ και ο Αντώνης Μάντζαρης έδωσαν τις απαντήσεις που απαιτούσε η στιγμή. Δυο τρίποντα από τον πρώτο, ένα από τον δεύτερο και το Περιστέρι πήρε την ώθηση που χρειάζονταν για να φτάσει στο +16 (49-33) στο 29′ και τελικά το +20 (60-40) στο 35.

Λίγο η χαλάρωση, λίγο η προσπάθεια της απελπισίας από τους φιλοξενούμενους, έφεραν το ματς στους 6 πόντους (61-55), μόλις 42” πριν το φινάλε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Η αμυντική λειτουργία του Περιστερίου ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία και όλοι οι παίκτες έβαλαν κατά διαστήματα το δικό τους λιθαράκι, όμως αξίζει ιδιαίτερη μνεία στον Αντώνη Μάντζατη και τον Ερνεστ Σκοτ που έβαλαν τις βάσεις για τη σημαντική νίκη.

Μεγάλο διάστημα αποχής

Για τον ΓιώργοΤσιάκο, η χρονιά φαίνεται ότι τελείωσε καθώς τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και πρόσθιου χιαστού η κλινική διάγνωση του γιατρού Περικλή Παπαλού) και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περίπου έξι μήνες για να επιστρέψει στους αγωνιστικού χώρους.

Τα δεκάλεπτα: 19-4, 13-16, 20-16, 15-23

Οι διαιτητές: Σχινάς, Μπίτης, Μπίκας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης-Βόβορας): Β. Μάντζαρης 3, Γούντγουορντ 1, Παπανικολάου 12 (1), Α. Μάντζαρης 10 (2), Σκοτ 15 (3), Τσιάκος, Πέτρουλας 6 (2), Βρκιτς 2, Λούμπι 9, Μαρίνος, Μότσνικ 9.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Αντερσον 11 (1), Αθανασούλας, Αλεξιτς 11, Τσιάρας 6 (2), Αθηναίου, Μπατής 8, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς, Ιωάννου 6 (2), Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 8, Μπάρλος 5 (1).

Η συνέντευξη Τύπου

ΤΖΙΜΗΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ: «Να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Τσιάκο και στον κόουτς Πεδουλάκη. Τα παιδιά σήμερα συναισθανθήκανε την κρισιμότητα του παιχνιδιού και όταν έμαθαν πως δε θα είναι μαζί μας ο κόουτς, έδειξαν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μπήκαν στο κλίμα του αγώνα. Είχαμε καλές βοήθειες και παγίδες, σωστή αλληλοκάλυψη και όλο αυτό αποτυπώνεται στους 59 πόντους που έμεινε ο Πανιώνιος, αν και σκοράρει πάνω από 75. Είναι ντέρμπι τέτοια παιχνίδια και καθορίζονται από τη διάθεση, την ψυχολογία και τη θέληση να επιβληθείς επί του αντιπάλου σου, στο ένας με έναν. Όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση, οι νίκες πλέον εκτός από γοήτρου ή ψυχολογίας, αρχίζουν και γίνονται ουσίας. Τέτοια νίκη ήταν η σημερινή, νίκη ουσίας, που μπορεί να μας ευνοήσει στο τέλος, σε κάποια ισοβαθμία. Με τις δέκα νίκες που έχουμε πετύχει βλέπουμε από τη μέση και προς τα πάνω στη βαθμολογία. Σε ισοβαθμία με Πανιώνιο ή τον Άρη, θα έχουμε 2-0 νίκες, όμως μέχρι το τέλος δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Παίζαμε με μια πολύ σκληρή ομάδα και φάνηκε αυτό όταν μέσα σε πέντε λεπτά πήγε να γυρίσει στο παιχνίδι. Είναι πολύ δουλεμένη, γι’ αυτό και είναι σημαντική η νίκη μας. Αφιερώνουμε όλοι μας την επιτυχία στον Τσιάκο και τον κόουτς που δεν μπόρεσε να έρθει. Παίξαμε έξυπνα, υπήρχε καλή καθοδήγηση από τους κόουτς Κουστένη και Βόβορα, οι οποίοι διατηρούνται σε… φόρμα γιατί κοουτσάρουν τη μια ομάδα της προπόνησης. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τη συνέχεια, ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον Γιώργο και καλή συνέχεια στον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment