PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι – Μisato: Πόλεις Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση υποδοχής της 10μελους αντιπροσωπείας του Δήμου Misato της Ιαπωνίας με θέμα “Συνάντηση Πολιτισμών. Περιστέρι – Μisato: Πόλεις Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας” στις 24 Νοεμβρίου 2019 στο κατάμεστο Θέατρο Πολιτών, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την “Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη φιλία των πόλεων Περιστερίου και Μisato στη βάση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού”.

Οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ.κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και Masaaki Kizu συναντήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2019 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, όπου επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα και η διάθεση περαιτέρω επισημοποίησης των διαύλων επικοινωνίας ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2020 – 32η Ολυμπιάδα στο Τόκιο.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν συστηματικά από τις δύο πλευρές, με την αρωγή και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Φιλίας των Πόλεων, οι προσπάθειες προσέγγισης και να εξεταστεί με τις προσήκουσες ενέργειες η αναβάθμιση αυτής της συνεργασίας αρχικά στη βάση ενός Μνημονίου Φιλίας των δύο πόλεων σε ότι αφορά τα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνέχεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών που έχουν προηγηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Οι πόλεις Περιστερίου και Μisato εμφανίζουν ανάλογα χαρακτηριστικά όντας σύγχρονες, στην περιφέρεια της μητροπολιτικής πρωτεύουσας της χώρας, με έμφαση στις υποδομές στήριξης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και ουσιαστική διάθεση εξωστρέφειας σε αυτήν κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων 2020, η Ιαπωνική πόλη Misato έχει οριστεί ως υπεύθυνη για την υποδοχή της Ελλάδας και τη φιλοξενία της ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment