PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Η τραγική ιστορία πίσω από τη σύλληψη γιατρού


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος γιατρού Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι και μίας γυναίκας, για υπόθεση που σχετίζεται με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, σε Α.Μ.Κ.Α. ασφαλισμένων εν αγνοία τους, που χαρακτηρίζονται ως ναρκωτικά.

Ειδικότερα για τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από 1-1-2019 έως 22-1-2021, διαπιστώθηκε η παράνομη συνταγογράφηση 175 συσκευασιών φαρμάκων, που περιείχαν 5.250 δισκία, σε 10 διαφορετικά άτομα.

Επιπλέον, προέκυψαν περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων «κατά παραγγελία», μετά από συνεννόηση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή γραπτού μηνύματος.

Ωστόσο, πίσω από την υπόθεση αυτή υπάρχει μία οικογενειακή τραγωδία, καθώς η γυναίκα ο γιος της οποίας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι τοξικομανής, επειδή είναι πολύ φτωχή και ανασφάλιστη όπως και ο γιος της, προσέγγισε τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι, Έλληνας υπήκοος με καταγωγή από Συρία και του ζήτησε χωρίς αμοιβή να την βοηθήσει να πηγαίνει τα φάρμακα αυτά στον εξαρτημένο γιο της.

Εκείνος περισσότερο επειδή την λυπήθηκε όπως φαίνεται, δέχτηκε και όσους αριθμούς ΑΜΚΑ του πήγαινε η γυναίκα, που είναι άγνωστο πως τους έβρισκε, τους «φόρτωνε» με αυτού του είδους τις συνταγές.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς του πολίτες ανακάλυψε πως στο ΑΜΚΑ του ήταν περασμένα φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών και έκανε την σχετική καταγγελία στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment