PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: «Η Ρομποτική ως μια νέα μέθοδος διδασκαλίας»


Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση-ομιλία διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 38ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.

Το βασικό θέμα της εκδήλωσης που έλαβε χώρα την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ήταν η Ρομποτική και συμμετείχαν σε αυτή γνώστες της μεθόδου και ένθερμοι υποστηρικτές της.

Βασικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός ρομποτικής κ. Βασίλειος Μιχαλόπουλος και το θέμα της ήταν «Η σημασία της ρομποτικής ως νέα μέθοδος διδασκαλίας» με τη διοργάνωση να πραγματοποιείται από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 38ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου, με την συμμετοχή δασκάλων του σχολείου.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση-ομιλία για τη νέα αυτή μέθοδο διδασκαλίας, έδειξε ότι είναι ένας καλός τρόπος για μάθουν οι μαθητές ότι η μηχανική, η πληροφορική, οι φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά μπορεί να είναι διασκέδαση, αφού σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομπότ, έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες!

480913`

Μετά την παρουσίαση, όπως μας είπε εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπήρξε χρόνος τα ίδια τα παιδιά αλλά και γονείς να δουν από κοντά τον τρόπο που λειτουργούν τα ρομποτάκια και πως διδάσκεται η μέθοδος αυτή. Με την βοήθεια της εκπαιδευτικής ομάδας που είχε έρθει, μπόρεσαν να στήσουν ρομποτάκια και να προγραμματίσουν λειτουργίες τους.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος τόσο για τους μικρούς που δεν σταματούσαν να παίζουν αλλά και για τους μεγάλους που εκείνη τη στιγμή έγιναν μικρά παιδιά συμμετέχοντας και αυτοί.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για τους γονείς που συνεχώς έκαναν ερωτήσεις στους εκπαιδευτικούς για ρομποτική αλλά και το πως αυτή θα βοηθήσει τα παιδιά τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 38ο σχολείο καθημερινές, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, απογευματινές ώρες και με τη λογική τμημάτων ανά τάξη, δηλαδή: α+β τμήμα, γ+δ τμήμα και ε+στ τμήμα.

48521798

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μοίρασε στους γονείς το εξής ενημερωτικό φυλλάδιο:

Φέτος με μεγάλη μας χαρά εντάσσουμε τη Ρομποτική (Stem educationστις εξωσχολικές δραστηριότητες. H εκπαίδευσηStem είναι μια νέα μέθοδος διδασκαλίας, που βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Ουσιαστικά η μέθοδος αυτή συμβάλει στα παρακάτω οφέλη για τα παιδιά μας:

Ομαδική εργασία

Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες από πολύ μικρή ηλικία.

Επίλυση προβλημάτων

Τα παιδιά αναζητούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Εισαγωγή στις φυσικές επιστήμες

Η εισαγωγή στις Φυσικές Επιστήμες γίνεται βιωματικά όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Εισαγωγή στις έννοιες της μηχανικής

Τα παιδιά κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους.

Μαθηματικά

Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τις δραστηριότητες, να σκέφτονται αλγοριθμικά.

Τα μαθηματικά γίνονται ελκυστικά, αφού είναι μέρος της βιωματικής μάθησης.

Εκπαιδευτική ρομποτική

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τα παιδιά κατασκευάζουν μηχανικά συστήματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές και ηλεκτρικά κυκλώματα. Με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν ότι τα Μαθηματικά είναι η απαραίτητη γλώσσα για να κατανοήσουν τους νόμους της Μηχανικής, της Ακουστικής, του Ηλεκτρισμού και γενικότερα της Φυσικής Επιστήμης. Βιωματικά, μέσα από το «παιχνίδι» αγαπούν τα μαθηματικά και μαθαίνουν πως να σκέφτονται για την επίλυση προβλημάτων. Για να καταλάβετε τη σημασία της εκπαίδευσης STEM, σύμφωνα με μελέτες αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το 2019 το 25% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν γνώσεις STEM.

Όπως αντιλαμβάνεστε η παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών είναι ένα επιπλέον, σημαντικό εφόδιο για το μέλλον των παιδιών μας, που για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής του, σε δημόσιο σχολείο του Δήμου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment