PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Η άποψη των πολιτών μετράει – Μπείτε στην ειδική σελίδα


Με κύριο στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)του Δήμου Περιστερίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου!

Τι είναι το ΣΒΑΚ;  Είναι ένα Στρατηγικό Σχέδιο που κύριο στόχο έχει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία!

Το ΣΒΑΚ σημαίνει : “Σχεδιασμός με τον άνθρωπο στο επίκεντρο”.

Με την λογική που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια, η λειτουργία των δρόμων συνδέεται με την κυριαρχία των οχημάτων, την ανάπτυξη ταχύτητας και το εξοστρακισμό των πεζών. Με το ΣΒΑΚ εισάγεται μια νέα προσέγγιση.

Θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια διαβουλεύσεων όπου καλούνται οι φορείς της πόλης και οι πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους.

Πληροφορίες για το αντικείμενο του  ΣΒΑΚ παρέχονται στην ιστοσελίδα svak4peristeri.org. Όπου θα μπορεί ο πολίτης να επικοινωνεί και να εκφράζει την άποψη του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment