PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Επιλύθηκε το θέμα με την παιδική χαρά – Ευχαριστήρια επιστολή


Θετική έκβαση για τους γονείς είχε η διαμαρτυρία που δημοσιεύτηκε από το PeristeriNews.gr τις προηγούμενες μέρες και αφορούσε το ωράριο παιδικής χαράς στο Περιστέρι.

Οι γονείς που είχαν αποστείλει την καταγγελία προχώρησαν σήμερα στην αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς τον Δήμο Περιστερίου που έκανε δεκτό το αίτημά τους.

Τις τελευταίες 20 μέρες η παιδική χαρά επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αμφιάλης στη Νέα Ζωή Περιστερίου, κλείδωνε στις 10:00 μμ.

Δεκάδες παιδιά βρισκόντουσαν μέσα στην παιδική χαρά όταν ο φύλακας του Δήμου κατ΄εντολή της δημοτικής αρχής τους έβγαζε έξω για να κλειδώσει.

Οι γονείς των παιδιών διαμαρτυρήθηκαν και έστειλαν επίσημα στις 28-07-2020 επιστολή στον δήμο με  αίτημα για μεταβολή της ώρας κλειδώματος έως και τις 11:00 μμ όπου ξεκινάει η θερινή ώρα κοινής ησυχίας.

Αποδέκτης του αιτήματος ήταν η Κα Αλιφέρη Σταυρούλα (προϊσταμένη για τις παιδικές χαρές) και η κα Μαίρη Τσιώτα (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής).

Η επιστολή που υπέγραψαν 57 γονείς, παππούδες και γιαγιάδες μικρών παιδιών που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά.

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία – Αίτηση για  μεταβολή ωραρίου παιδικής χαράς.

Κυρία Αλιφέρη,

Δια της παρούσης θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ  για την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του δήμου να κλειδώνει την παιδική χαρά που βρίσκεται  επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αμφιάλης πλησίον του γηπέδου του Ηφαίστου στις 10:00 μμ.

Έχω την ατυχία να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου τα οικόπεδα και οι αλάνες για παιχνίδι είναι ανύπαρκτες, όπου οι πολυκατοικίες ξεφυτρώνουν η μία δίπλα στην άλλη, από την άλλη όμως έχω την τύχη η διοίκηση της πόλης αυτής να έχει ευαισθησία στο θέμα των παιδιών, «πάνω από όλους τα Περιστεριωτόπουλα» δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο δήμαρχος μας.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας, εκεί μαζεύονται κάθε απόγευμα και παίζουν με τους φίλους και τους συμμαθητές τους, εκεί μαζευόμαστε και εμείς για να τα επιτηρήσουμε και να ανταλλάξουμε μία κουβέντα αφήνοντας πίσω τις σκοτούρες και τα προβλήματα που   δεσπόζουν στην κοινωνία μας.

Πάρα πολλές φορές κάποιο παιδί έχει σβήσει κεράκια για να γιορτάσει τα γενέθλια του και στη συνέχεια έχει κεράσει όλα τα παιδιά που παρευρίσκονται εκέι, γνώστα και άγνωστα. Ισάριθμες φορές με σακούλες σκουπιδιών οι γονείς  έχουν καθάρισει και έχουν μαζέψει οτιδήποτε μπορεί να έχει απομείνει προκειμένου  την επόμενη μέρα τα παιδιά μας να παίξουν σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Δυστυχώς περιμετρικά αυτής βρίσκονται οικίες , όπως και σχεδόν σε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου μας. Πλήθος σπιτιών στο πυκνοκατοικημένο Περιστέρι δέχονται όχληση τόσο από τους κεντρικούς οδικούς άξονες που διασχίζουν την πόλη μας (Θηβών, Παναγή τσαλδάρη κ.α), είτε από καφέ και κλαμπ που δεσπόζουν στην περιοχή μας.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω θεωρώ άδικο το κλείδωμα της συγκεκριμένης  παιδικής χαράς νωρίτερα από την θερινή ώρα κοινής ησυχίας(11:00μμ) , ενώ δεκάδες άλλες στον δήμο μας παραμένουν ανοιχτές και πέραν του ωραρίου αυτού. Θεωρώ άδικο να μην αντιμετωπίζονται οι γειτονιές του Περιστερίου επί ίσοις όροις από μία δημοτική αρχή που μας έχει αποδείξει το αντίθετο.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την διεύρυνση της λειτουργίας   της παιδικής χαράς επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αμφιάλης κατά μία ώρα ήτοι  από τις 10:00 μμ στις 11:00 μμ, δηλαδή έως και την έναρξης της θερινής ώρας κοινής ησυχίας.

Η αντίδραση του Δήμου Περιστερίου

Το ίδιο βράδυ η κυρία Τσιώτα, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & ποιότητας ζωής,  παραβρέθηκε στην εν λόγω παιδική χαρά όπου συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους γονείς σχετικά με το αίτημα τους.

Η κα Τσιώτα έκανε δεκτό το αίτημα τους και οι γονείς από την μεριά τους δεσμεύτηκαν για την προστασία της παιδικής χαράς από οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά αντιληφθούν.

Οι γονείς ευχαριστούν την κα Τσιώτα για την άμεση ανταπόκριση της και κλείνουν μ΄ ένα στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου «’έχε το νου σου στο παιδί, γιατί  αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment