PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Περιστέρι: Ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική πόλη»


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάκης Παναγιωτόπουλος είναι ένα νέο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου, ο οποίος έχει δυναμική και διαρκή παρουσία στις δράσεις της πόλης του.

Πετυχημένος επιχειρηματίας, με αποδεδειγμένη αγάπη για την πόλη του, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποτελεί ένα πρόσωπο της ανανέωσης, που υπήρξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στην παράταξη του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος, πώς κρίνετε τη λειτουργία του Δήμου Περιστερίου;

Πράγματι μόλις ένα χρόνο βρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ). Ο Δήμος μας είναι η μεγάλη “ατμομηχανή”, που δίνει ζωή στην πόλη μας, τόσο στην οικονομική, όσο και στην κοινωνική της δραστηριότητα. Δεν ξέρω αν έχετε φανταστεί πως θα ήταν αν δεν υπήρχε ο Δήμος, με το τεράστιο και σημαντικό του έργο, που συντελείται σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί κανείς να το αναλογιστεί από τα μεγάλα έργα υποδομής, που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια, τους τρεις Σταθμούς Μετρό, το Δημαρχείο, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα θέατρα, τα γήπεδα, τις πλατείες κ.α.

Η πετυχημένη και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου οφείλεται στον Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο Δήμαρχός μας είναι μεγάλο κεφάλαιο για την αυτοδιοίκηση της χώρας μας και αυτό το παραδέχονται όλοι!!!

Ποιες είναι οι δικές σας φιλοδοξίες μέσα από τη δράση σας στο Δήμο Περιστερίου;

Δεν είμαι “ουρανοκατέβατος” σ’ αυτήν την πόλη. Η οικογένειά μου, έχει βαθιές ρίζες στο Μπουρνάζι. Εκεί ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Μετά την ενεργή συμμετοχή μου σε φορείς και συλλόγους, το επόμενο βήμα ήταν η ενασχόλησή μου με το μέλλον και την προοπτική του Δήμου μας.
Μέσα από τη συμμετοχή μου, στη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου να συμβάλλω στην υλοποίηση των εκατοντάδων δράσεων της πόλης μας.

Κατά τη γνώση σας, που οφείλεται η πετυχημένη πολιτιστική δράση της ΔΕΠΑΔΠ;

Εμείς στη Δημοτική Επιχείρηση λειτουργούμε ομαδικά. Είμαστε ένα ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στην κοινωνία και τους φορείς.
Μια δυνατή ομάδα, με συμμετοχή από όλους στην κοινωφελή της λειτουργία, από τον Πρόεδρο κ. Καλλιάφα, την Αντιδήμαρχο κα Τσιώτα, τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Κυριακόπουλο. Μαζί, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, που όλοι μας αγαπάμε και ζούμε.

0602

Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, πόσο επηρεάζει τα οικονομικά του Δήμου μας;

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας είναι πρωτοφανής και απρόβλεπτη. Ποτέ κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τρομερή μείωση εσόδων από την Κεντρική Εξουσία. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν Δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους. Εμείς ως Δημοτική Αρχή με σωστές κινήσεις διαχείρισης του χρήματος προχωρούμε σταθερά, νοικοκυρεμένα και με ιεράρχηση των υποχρεώσεων, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να μην στερήσουμε καμία από τις παροχές του προς τους Δημότες.

Ποια είναι η σχέση της Δημοτικής Αρχής με τα κόμματα;

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν είναι κομματάρχης Δήμαρχος και αυτό το έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια. Ιδεολογία του, είναι η ιδεολογία της Πόλης. Είμαστε μια Διοίκηση που ενώσαμε τους πολίτες, πέρα και μακριά από κομματικές αγκυλώσεις. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, μαζί με εμένα, πήραν μέρος νέοι άνθρωποι, δίνοντας το κάτι παραπάνω για το αύριο στην πόλη! Αφήνοντας τις κομματικές μας “ταυτότητες” έξω από το Δημαρχείο.

0603

Πόσο κοντά στέκεται η Δημοτική σας Αρχή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που συνεχώς αυξάνονται (λ.χ. νεόπτωχοι, άνεργοι, άποροι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι);

Κατ’ αρχήν πετύχαμε έναν στόχο: να μην υπάρξει ούτε ένας Περιστεριώτης που να του λείπει ένα πιάτο φαγητό το μεσημέρι από το τραπέζι του. Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου καλύπτονται οι ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών σε τρόφιμα. Επίσης εδώ και 4 χρόνια λειτουργεί μια πρωτοπόρα κοινωνική δράση το «Καθήκον κατ΄ Οίκον». Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό καθημερινά πηγαίνει στα σπίτια των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι ανήμποροι.
Μια ακόμη πρωτοποριακή κοινωνική δράση, είναι «Σ’ ΕΧΩ ΕΝΝΟΙΑ», που απευθύνεται στους φοιτητές μας, των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Ο Δήμος μας έχει αναλάβει τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του μήνα, στέλνοντας εκεί όπου σπουδάζει ο φοιτητής ή η φοιτήτρια.
Στο Δήμο μας λειτουργούμε: Κοινωνικά Φροντιστήρια, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, παρέχοντας δωρεάν για όλους.
Στους ανασφάλιστους προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή. Πρώτο μας μέλημα, αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι ο απροστάτευτος πολίτης.
Κάνουμε όλα όσα μπορούμε –και όσα δεν μπορούμε, βρίσκουμε τρόπους να τα κάνουμε– για να σταθούμε δίπλα σε όλους τους Περιστεριώτες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το τεράστιο έργο των προηγούμενων δημοτικών θητειών, αφήνει περιθώρια για νέα έργα;

Αναμφισβήτητα, το Περιστέρι του σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με το Περιστέρι του χθες. Ωστόσο, το έργο για την πόλη και την κοινωνία δεν σταματά ποτέ… Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της κρίσης, προσπαθούμε σε κάθε γειτονιά για να εξαλείψουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως με νέους ασφαλτοτάπητες στους δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό. Προχωρούμε στην ανακατασκευή δεκάδων πλατειών και παιδικών χαρών, κάνοντας πράξη το modus vivendi: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!
Αυτήν την περίοδο, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο στον Αγ. Ιερόθεο και τη Χρυσούπολη, που επεκτείνεται σε μία έκταση 100 στρεμμάτων με τη δημιουργία παιδικών χαρών, πράσινων διαδρομών και περιπάτου, καταπράσινων πλατειών κ.λπ.
Ακόμη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το νέο Άλσος στην πόλη μας, που κατασκευάζεται στο Νότιο Περιστέρι, περιοχή Τσαλαβούτα. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και όλα αυτά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Σ’ όλα αυτά τα παραπάνω, πρέπει να προσθέσουμε την αποπεράτωση των πέντε (5) σύγχρονων νηπιαγωγείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment