PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι-Ίκαρος Καλλιθέας 75-62 (video)


Tο Περιστέρι με εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο έκοψε τα φτερά του Ίκαρου.

Tο Περιστέρι με εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο έκοψε τα φτερά του Ίκαρου.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα πήραν διαφορά 6 π. στο 12’ (17-23), με τον Χάρις να έχει 9 πόντους από την πρώτη περίοδο (17-19), αλλά κύρια να εκμεταλλεύονται την αστοχία του Περιστερίου από μέση απόσταση, αφού το ποσοστό ήταν μόλις πάνω από το 30%.

Η κατάσταση βελτιώθηκε με την επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζαρη στο παρκέ ο οποίος έδωσε πόντους στην επίθεση, αξιοποίησε με τις πάσες του τον Παπανικολάου, αλλά κυρίως με την καλύτερη άμυνα που έπαιξε η ομάδα μας.

Με επιμέρους σκορ 11-5 (από το 21-26 του 14ου) το Περιστέρι πέρασε πρώτη φορά μπροστά 32-31 στο 18’.

Από το ξεκίνημα της 2η περιόδου, μέχρι το φινάλε της 3ης, το Περιστέρι έπαιξε καταπληκτικής ωριμότητας μπάσκετ, ενδεικτικό ότι είχε 11/13 εύστοχα δίποντα, ενώ στο πρώτο 10λεπτο ήταν μάλλον τραγικό το ποσοστό 27% (3/11).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους, ο Σένσλι έβαλε 12 στην 3η περίοδο φτάνοντας τα 3/3 τρίποντα και η διαφορά έφτασε στο +14 (59-45 και 64-50). Το Περιστέρι σημείωσε 28 πόντους σ’ αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει άλλο για την έκβαση της νίκης.

*** Ο Ίκαρος αγωνίστηκε χωρίς Καλαμπόκη (θλάση στη γάμπα) και Μακαλάρνεϊ (σοβαρή ζημιά στον αχίλλειο).

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 19-15, 28-18, 11-10.

Οι διαιτητές: Σχινάς, Ψαριανός, Διαμαντής

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 19 (2/3 τρ., 8 ας.), Κινγκ 6, Παπανικολάου 11 (2), Α. Μάντζαρης, Σκοτ 8 (2), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 5 (1), Σένσλι 20 (3/3 τρ.), Λούμπι 4, Μότσνικ..

ΙΚΑΡΟΣ (Λυκογιάννης): Χάρις 14 (2), Αγαδάκος 3, Φαλέκας 9, Καράμπουλας 12 (2), Πολυτάρχου 5 (1), Τόμπσον 14, Κερασοβίτης, Πετροδημόπουλος, Κράσιτς 5 (1).

Δηλώσεις:

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Ειδικά στον τομέα της άμυνας. Δεν είχαμε ουσιαστικά τον Μότσνικ, λόγω τραυματισμού. Δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ίκαρος ήθελε να σετάρει το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο δυναμώσαμε την άμυνα μας και πιέσαμε την άμυνα στην οργάνωση του παιχνιδιού, αφού μόνο ο Καράμπουλας ήταν σε θέση να αγωνιστεί ως πλέι μέικερ. Είμαστε ευχαριστημένοι για την νίκη και την αντίδραση μας. Εχουμε θέματα να λύσουμε. Δεν έχουμε νοοτροπία σωστή. Θα το βελτιώσουμε με τον καιρό. Ανταποκρίθηκε ο Μάντζαρης για να οργανώσει, να σκοράρει και να συνεισφέρει στην ομαδική άμυνα».

Στους δυο προπονητές έγινε ερώτηση αν θα αναπροσαρμόσουν τους στόχους τους, με δεδομένο ότι ο Ηλυσιακός και ο Ηρακλής έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία.

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Είμαι παλαιότερος και έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Το Ηράκλειο ή το Αιγάλεω πριν μερικά χρόνια έπεσαν, ενώ είχαν κάνει πολύ καλό πρώτο γύρο. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Μια κινέζικη παροιμία λέει ότι “το μακρύ ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα”. Έχουμε νέα ομάδα και το μικρότερο μπάτζετ μαζί με τον Ηρακλή. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες και για αυτό κοιτάμε το επόμενο ματς μόνο».

ΤΣΙΑΚΟΣ: «Επρεπε να κερδίσουμε το άγχος και να κεφαλαιοποιήσουμε μια μεγάλη νίκη που πετύχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Πήραμε κάποια καλά σουτ και πήραμε διαφορά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment