PeristeriNews.gr
Διεθνή

Περισσότερους φόρους ζητούν να πληρώσουν οι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι


Το παράδειγμα του Ουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα να τον φορολογήσει περισσότερο, ακολουθούν και Γάλλοι επιχειρηματίες.

Το παράδειγμα του Ουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα να τον φορολογήσει περισσότερο, ακολουθούν και Γάλλοι επιχειρηματίες, καλώντας το υπουργείο Οικονομικών να τους βεβαιώσει μεγαλύτερους φόρους, ώστε να συμβάλλουν στις προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Μεταξύ των επιχειρηματιών και η Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματοδότησης του κόμματος του Σαρκοζί με αντάλλαγμα την απαλλαγή από φόρους.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nouvel Observateur, οι επιχειρηματίες ζητούν να επιβληθεί στους προνομιούχους φορολογούμενους έκτακτη εισφορά.

«Έχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με τα οποία είμαστε δεμένοι και τα οποία επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν» αναφέρουν στο κείμενο, προσθέτοντας ότι θεωρούν απαραίτητο να συμβάλλουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης που ζητά η κυβέρνηση.

Το κείμενο υπογράφεται μεταξύ άλλων από τους Ζαν-Πολ Αγκόν, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της L’ Oreal, τον Ντενί Ανεκέν, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ξενοδοχειακού ομίλου Accor, τον Μορίς Λεβί, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο του ομίλου διαφήμισης και επικοινωνίας Publicis, τον Κριστόφ ντε Μαρζερί, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του πετρελαϊκού ομίλου Total.

Ακόμα υπογράφουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλο της Societe Generale, ο πρόεδρος του ομίλου τηλεπικοινωνιών Orange, και ο επικεφαλής της Air France-KLM.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment