PeristeriNews.gr
Οικονομία

Περισσότερες οι νέες επιχειρήσεις, λιγότερα τα λουκέτα


Oριακά περισσότερες ήταν το Μάρτιο οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας, σε σχέση με όσες έβαλαν λουκέτο.

Oριακά περισσότερες ήταν το Μάρτιο οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας, σε σχέση με όσες έβαλαν λουκέτο. Όπως προκύπτει από τα μητρώα των επιμελητηρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το σύνολο των εγγραφών νέων επιχειρήσεων για το μήνα Μάρτιο 2011 υπερέβη τον αριθμό των διαγεγραμμένων, καταγράφοντας 5.050 ανοίγματα επιχειρήσεων, σε σχέση με τις διαγραφές, οι οποίες έφτασαν τις 4.680. Έχουμε δηλαδή θετικό πρόσημο 370 περισσότερων επιχειρήσεων, που άνοιξαν σε σχέση μ’ αυτές που έκλεισαν.

Σημειώνεται ότι το θετικό αυτό πρόσημο εγγραφών, ακολουθεί μετά από ένα αρνητικό πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011), κατά το οποίο τα στοιχεία των Επιμελητηρίων για τις ενάρξεις-διαγραφές επιχειρήσεων διαμορφώθηκαν ως εξής: Ιανουάριος: Σύνολο Εγγραφών: 4.529 – Σύνολο Διαγραφών: 5.121, Φεβρουάριος: Σύνολο Εγγραφών: 4.684 – Σύνολο Διαγραφών: 5.123.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010 έκλεισε σημειώνοντας επίσης θετικό πρόσημο νέων εγγραφών, καθώς άνοιξαν 6.744 περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με αυτές που έκλεισαν.

Αναλυτικότερα από 01-01-2010 έως 31-12-2010 κατεγράφησαν 62.781 ενάρξεις επιχειρήσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που διέκοψαν την λειτουργία τους διαμορφώθηκε στις 56.037.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment