PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιοχή Άλσους Περιστερίου: ΣΜΑ – σκουπιδοχαβούζα, αρουραίοι και … φόλες (!)


Ανακοίνωση από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου:

Πριν λίγες μέρες, κάτοικοι που βγήκαν για μια βόλτα στον χώρο γύρω από το Εκθεσιακό Κέντρο είδαν απλωμένες στο έδαφος μεγάλες έγχρωμες φόλες.

aristeri-kinisi-peristerioy_foles-2

Θορυβημένοι δικαιολογημένα, αφού προφανώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος όχι μόνο για ζώα αλλά ακόμα και για μικρά παιδιά, ζήτησαν τον λόγο από τους εκεί υπεύθυνους οι οποίοι απάντησαν με φυσικότητα πως η ανεύθυνη και επικίνδυνη αυτή πρακτική γίνεται στα πλαίσια προγράμματος … μυοκτονίας (!!!).

aristeri-kinisi-peristerioy_foles-3

Εδώ εγείρονται σοβαρότατα ερωτήματα για τα οποία πρέπει ξεκάθαρα και χωρίς τα συνήθη μισόλογα και τις συνήθεις υπεκφυγές να πάρει θέση η δημοτική αρχή.

1)      Ποιός ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ έδωσε την εντολή να γίνει «μυοκτονία» με … φόλες σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο ? Αν είναι κάποιος από τον δήμο, πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις, και επίσης να μας πει πώς γίνεται να ξοδεύει τα δεκαχίλιαρα του δημοτικού χρήματος σαν πετσετάκια για εργολάβους και για φαντεζί κακόγουστες φιέστες και από την άλλη να τσιγκουνεύεται σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας όπως η μυοκτονία. Αν είναι ιδιώτης διαχειριστής του χώρου, τότε τι είδους σύμβαση έχει με τον δήμο, πώς ελέγχεται για αυτά που κάνει σε δημοτικούς χώρους και τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή ?

2)      Αληθεύουν οι καταγγελίες των περιοίκων πως λόγω του ΣΜΑ – σκουπιδοχαβούζας έχουν εμφανιστεί στην περιοχή αρουραίοι μεγέθους … μικρών καγκουρό ? Μήπως η εσπευσμένη μυοκτονία μέσω ρίψης φόλας (!) στόχευε ακριβώς στο να κρυφτεί για άλλη μια φορά όπως όπως το πρόβλημα, δηλαδή να μην βλέπει ο κόσμος τις ολέθριες συνέπειες από την σκουπιδοχαβούζα – σκάνδαλο που εξακολουθεί να λειτουργεί μέσα στο κέντρο της πόλης χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο απομάκρυνσης ?

Τα πράγματα πλέον έχουν γίνει άκρως επικίνδυνα στην περιοχή γύρω από το Άλσος. Η συνεχιζόμενη λειτουργία του σκουπιδοσυμπιεστή εκτός από την δυσωδία, τα τοξικά υγρά, τα έντομα και την βρωμιά, τώρα φέρνει και … επιδρομές αρουραίων που αντιμετωπίζονται με … ρίψη φόλας (!) σε υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους.

Η δημοτική αρχή Περιστερίου αλλά ΚΑΙ η περιφέρεια Αττικής ΚΑΙ τα αρμόδια υπουργεία που εξακολουθούν να ανέχονται την ολέθρια εμμονή της δημοτικής αρχής, ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την συνεχιζόμενη λειτουργία του ΣΜΑ-σκουπιδοχαβούζας που απειλεί την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η απομάκρυνση της σκουπιδοχαβούζας από το κέντρο της πόλης, αλλά και του γκαράζ και όλων των αυθαίρετων κατασκευών, και η δημιουργία ενός μεγάλου, πραγματικού Άλσους είναι διεκδικητικό αίτημα ΖΩΗΣ για όλους τους Περιστεριώτες.

Οι δικαιολογίες των αρμόδιων «μα δεν υπάρχει άλλος χώρος» (?) είναι ΓΕΛΟΙΕΣ.

Μόνο ο αποφασιστικός αγώνας των κατοίκων μπορεί να επιβάλλει λύσεις.

Για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment