PeristeriNews.gr
Media

Περικοπές στο ΜΕΓΚΑ


«Κράτει μηχανές» κάνουν στο ΜΕΓΚΑ καθώς ο προϋπολογισμός των εσόδων φαίνεται να έχει πέσει τελείως έξω και από τη διαφημιστική αγορά, για την ώρα, δεν φαίνεται κάποια μεταστροφή της κατάστασης.

«Κράτει μηχανές» κάνουν στο ΜΕΓΚΑ καθώς ο προϋπολογισμός των εσόδων φαίνεται να έχει πέσει τελείως έξω και από τη διαφημιστική αγορά, για την ώρα, δεν φαίνεται κάποια μεταστροφή της κατάστασης.

Στον τηλεοπτικό σταθμό, όχι απλώς δεν έχουν εισρεύσει τα αναμενόμενα διαφημιστικά έσοδα, αλλά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου παρατηρείται μείωση μέχρι στιγμής που ξεπερνά το 40% και μπορεί τελικά να προσεγγίσει το 50% σε σύγκριση με τα έσοδα του αντίστοιχου διαστήματος του 2009.

Τα στελέχη του ΜΕΓΚΑ εξηγούσαν χθες σε δημοσιογραφική συνάντηση ότι ουσιαστικά πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές, ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Γι’ αυτό και υπάρχει πλέον σαφέστατη αναδίπλωση στα σχέδιά τους, με τον προγραμματισμό να εξετάζεται μήνα προς μήνα. Βέβαια, όταν το πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση δείχνει να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, τα οποία και αφήνει να βγουν προς τα έξω, είναι σαφές ότι επιχειρείται να ασκηθεί και πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να μην ισχύσουν οι επιβαρύνσεις (20%) στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, φόρος που μέχρι στιγμής παραμένει ανενεργός, ή η αύξηση του ΦΠΑ.

Στο ΜΕΓΚΑ, πάντως, είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι το ριάλιτι «U Man», που ετοίμαζαν για το δεύτερο μισό της σεζόν, μπαίνει στο χρονοντουλάπο και η μετάδοσή του θα εξεταστεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Αναβάλλονται επίσης οι σχεδιάσμοι για τάλεντ σόου που θα αντικαθιστούσε το «Just the two of us» μετά το τέλος του, ενώ είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί και η προβολή των νέων επεισοδίων (15) της σειράς «Πενήντα πενήντα», τα γυρίσματα της οποίας έχουν ξεκινήσει.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, η προβολή του σίριαλ μπορεί να μετατεθεί για την επόμενη σεζόν 2011-2012, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τη σειρά «Το όνομά μου είναι Βαγγέλης», μεταφορά του ξένου σίριαλ «My name is Earl». Το κανάλι θα προχωρήσει σε «Master chef 2», καθώς θεωρείται επιτυχημένο και το απαιτούμενο μπάτζετ δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για «Master chef» με παιδιά οκτώ έως και 12 ετών, αλλά για την επόμενη σεζόν.

Ο διευθυντής προγράμματος του ΜΕΓΚΑ Πέτρος Μπούτος δεν έκρυψε ότι μπορεί να χρειαστεί να κοπούν και προγράμματα που ήδη μεταδίδονται, ώστε να εξασφαλιστεί μείωση του μπάτζετ καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που φαίνεται ότι μπορείς να διαθέσεις».

Επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων έγινε και για προγράμματα από το εξωτερικό, όπου και υπάρχει πλέον μείωση κόστους κατά 15%.

Οσο για τα διαφημιστικά έσοδα από εδώ και μετά, εξήγησε ότι «η δική μου αίσθηση είναι ότι μπορεί να πάμε και παρακάτω». Οπως τόνισε, τα έσοδα του ΜΕΓΚΑ έχουν φτάσει ουσιαστικά στο επίπεδο εκείνων που είχε πριν από μία δεκαετία. «Δεν είναι δυνατόν να μειώσεις τόσο πολύ το μπάτζετ των παραγωγών. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να οδηγηθείς σε λιγότερες παραγωγές», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εξετάζεται μείωση προσωπικού, «καθώς είναι το τελευταίο που θα κάναμε».

Ηδη στο προσωπικό από κάποιο μισθολογικό επίπεδο και μετά έχουν γίνει μειώσεις από 3% έως και 7%, ενώ σε υψηλόμισθα στελέχη του σταθμού, όπως είπε, τις δύο τελευταίες σεζόν έχουν γίνει μειώσεις που φτάνουν ακόμα και το 40%.

Προσπάθειες μείωσης κόστους γίνονται και στον τομέα των αθλητικών, με τα στελέχη του ΜΕΓΚΑ να βρίσκονται σε επαφές με την Team.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment