PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περικοπές στα έξοδα τους κάνουν 8 στους 10 Έλληνες


Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες περιορίζουν τα έξοδά τους λόγω της κρίσης.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες περιορίζουν τα έξοδά τους λόγω της κρίσης – με το 64% να δηλώνει ότι αναγκάστηκε σε περικοπές λόγω μείωσης εισοδήματος- και με το «μαχαίρι» να μπαίνει πρώτα σε δαπάνες για τη διασκέδαση, όπως δείχνει η έρευνα «Lifestyles» της Focus Bari AE.

Ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που δηλώνουν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες στο νοικοκυριό τους, περιορίζοντας την καταναλωτική τους συμπεριφορά, λόγω της οικονομικής ύφεσης και της αβεβαιότητας που επιφέρει.

Σύμφωνα με την έρευνα, «ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στα ελληνικά νοικοκυριά», που έλαβε χώρα στο διάστημα Σεπτέμβριος 2010 – Μάρτιος 2011, το Μάρτιο του 2011 το 83% όσων ρωτήθηκαν είπαν ότι έχουν περικόψει δαπάνες, έναντι 17% που είπαν ότι δεν έχουν κάνει περικοπές, ενώ το Σεπτέμβριο του 2010 τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονταν σε 66% και 34% αντίστοιχα.

Στην πορεία του χρόνου η τάση ισχυροποιείται αφού το Μάρτιο του 2010 το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι έχουν περικόψει δαπάνες ήταν 52%, έναντι 48% όσων είπαν ότι δεν έχουν κάνει περικοπές εξόδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment