PeristeriNews.gr
Editorial

Περί λιποθυμίας παιδιού από την πείνα


Πολλές ειδήσεις το τελευταίο διάστημα έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη αλλά σίγουρα αυτή της λιποθυμίας παιδιού από την πείνα μας έκανε να νιώσουμε πολύ άβολα.

Αρχικά ας αναπαράγουμε την είδηση για όσους δεν την είδαν και θέλουν να καταλάβουν σε ποιο γεγονός αναφερόμαστε.

Στη Ρόδο του 2020, ένα κοριτσάκι έπεσε λιπόθυμο από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο.

Ένα κοριτσάκι που η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του, αναζητεί εργασία εδώ και καιρό για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της.

Μια μονογονεϊκή οικογένεια μιας μητέρας με δύο κοριτσάκια εννέα ετών που το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται και όπως είναι λογικό να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της.

Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Αυτή η ιστορία έγινε γνωστή μέσω τοπικών ενημερωτικών μέσων αλλά και μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών με τον κόσμο να βοηθάει τη μητέρα με προσφορά εργασίας, οικονομική βοήθεια και τρόφιμα.

 

Το τραγικό της υπόθεσης; Χρειάστηκε ένα κοριτσάκι 9 χρονών να λιποθυμήσει από την πείνα μπροστά σε κόσμο για να πάρει διαστάσεις το θέμα και τελικά να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.

Πόσα όμως παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, βρίσκονται στα όρια της λιποθυμίας από την πείνα ή αυτό συμβαίνει μέσα στο σπίτι τους;

Σίγουρα είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε διότι η περηφάνια των ανθρώπων είναι παραπάνω από τις δυσκολίες αλλά πρέπει να υπάρξει μια πιο σοβαρή μεταχείριση τέτοιων περιστατικών από όλους τους φορείς.

Η οικονομική δυσπραγία που έφερε ο κορωνοϊός το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να ταλαιπωρεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις είναι πλέον ορατό φαινόμενο.

Ας πάρει λοιπόν η Κυβέρνηση πιο σταθερές και σοβαρές αποφάσεις για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα και να βάλει σε δεύτερο πλάνο τις καθημερινές κινήσεις πολιτικής σκοπιμότητας που βλέπουμε κάθε μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment