PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πενήντα πάμπλουτοι λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ


Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Μπορεί οι αποφάσεις που λαμβάνονται για την σωτηρία της πατρίδας να είναι «μέτρα – μέτρα – μέτρα» και μάλιστα «τώρα – τώρα – τώρα», ωστόσο καμία σωτηρία δεν πρόκειται να επέλθει αν δεν καταπολεμηθούν φαινόμενα σαν και αυτά που αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Τι είπε ο Βενιζέλος;

Ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του ανακάλυψαν (ούτε έναν ούτε δύο ούτε δέκα ή είκοσι αλλά) πενήντα επιδοτούμενους ως μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ ο καθένας!!!

Η αποκάλυψη έγινε κατά την διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την αναγκαιότητα του νέου τέλους που θα επιβληθεί στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κάπου εκεί, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε κατά την δευτερολογία του ότι από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων για το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, αποκαλύφθηκε ότι 50 άνεργοι, επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας από 1 έως 4 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιοι εξ αυτών είναι επιδοτούμενοι ως μακροχρόνια άνεργοι.

Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο παράδειγμα για να καταδείξει, όπως είπε, «τις μυθοπλασίες που έχουν δημιουργήσει οι επί χρόνια παραλείψεις και η παραλυσία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η έλλειψη κατεύθυνσης του φορολογικού συστήματος».

Σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων, επανέλαβε ότι είναι ένα μέτρο «βαρύ αλλά δίκαιο, γιατί αφορά συσσωρευμένη περιουσία των πολιτών», ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Πρόκειται για ένα μικρό ασφάλιστρο κινδύνου, για να σώσουμε την περιουσία των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment