PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πειραιάς: Ελληνο-αλβανικό «μπλόκο» σε 46 κιλά κοκαΐνης


Κοκαΐνη βάρους 45 κιλών και 801 γραμμαρίων που προορίζονταν για το Δυρράχιο της Αλβανίας και βρέθηκε κρυμμένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά μπλόκαρε το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αλβανικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ελληνικό τελωνείο, αφού εντόπισε τα δύο εμπορευματοκιβώτια, επικοινώνησε με τις αλβανικές αρχές και συμφωνήθηκε να φορτωθούν απο το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να φθάσουν έγκαιρα στο Δυρράχιο, προκειμένου να μην κινηθοούν υποψίες από ενδεχόμενη καθυστέρησή τους. Τα δύο εμπορευματοκιβώτια αποδεσμεύτηκαν από το Τελωνείο, φορτώθηκαν σε πλοίο με προορισμό το Δυρράχιο στις 14 Σεπτεμβρίου, εκφορτώθηκαν τρεις μέρες αργότερα και τέθηκαν υπό επιτήρηση από τις αλβανικές αρχές.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, τρία άτομα προσέγγισαν το ένα κοντέινερ μέσα στην ελεύθερη ζώνη του Δυρραχίου κι όταν αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνται, επιχείρησαν να διαφύγουν. Ένα από αυτά συνελήφθη και τα υπόλοιπα δύο ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται.

Το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά ενημερώθηκε προχθές από τον επικεφαλής του κλιμακίου των αλβανικών αρχών ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε αυτήν.

Το δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο παραμένει υπό παρακολούθηση στο λιμάνι του Δυρραχίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment