PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πεδίο μάχης οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο της Δαμασκού


Μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπέλυσε απόψε ο συριακός στρατός κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας.

Μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπέλυσε απόψε ο συριακός στρατός κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, ο οποίος έχει κλείσει από το πρωί, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι πιο σφοδρές μάχες στην περιοχή μαίνονταν σήμερα το απόγευμα μεταξύ των ανταρτών και των στρατιωτών στις περιοχές Χάραν αλ Αουαμίντ, Ακράμπα και αλ Χουτζέιρα, διευκρινίζει η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία στηρίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών.

Ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις στην περιοχή, προσθέτει το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι και τα δύο στρατόπεδα έχουν απώλειες. Ωστόσο η μη κυβερνητική οργάνωση δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποιον απολογισμό.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας μεταδίδουν επίσης σήμερα ότι πραγματοποιούνται επιχειρήσεις του στρατού στη ζώνη αυτή και υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί στις τάξεις «μιας ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας του (ισλαμιστικού) Μετώπου Αλ Νόσρα, τα οποία προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο».

Στόχος του συριακού στρατού είναι να διατηρήσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας και να ξαναπάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από τη Δαμασκό σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων, σύμφωνα με πηγή της ασφάλειας.

Εκτόξευσαν όλμους στους διαδρόμους του αεροδρομίου

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα ένας αντάρτης είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις των ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα όλμους στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο και ότι είχαν αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στην πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες αυτές που έδωσε ένας μαχητής της ταξιαρχίας των ανταρτών Τζουντ Αλάχ, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Όμαρ, δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Reuters, ο ίδιος σημείωσε ότι οι μαχητές της ταξιαρχίας αυτής των ανταρτών δεν βρίσκονται μέσα στο αεροδρόμιο, αλλά μπόρεσαν να αποκλείσουν την πρόσβαση από και προς τις εγκαταστάσεις του.

Ο Αμπού Όμαρ, ο οποίος διευκρίνισε ότι βρίσκεται μαζί με τους μαχητές της Τζουντ Αλάχ και άλλων δύο ισλαμιστικών ταξιαρχιών κοντά στο αεροδρόμιο, σημείωσε επίσης ότι τα βλήματα όλμου έχουν προκαλέσει ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών του αεροδρομίου. «Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει από το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ακτιβιστές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι συριακές αρχές ήταν αυτές που έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο λόγω των μαχών που γίνονταν στην περιοχή.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι δύο Αυστριακοί στρατιώτες που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στα Υψώματα του Γκολάν τραυματίστηκαν σήμερα όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχθηκε πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Οι Αυστριακοί στρατιώτες του ΟΗΕ που βρίσκονταν στην αυτοκινητοπομπή και οι δύο που τραυματίστηκαν είναι ήδη ασφαλείς στο αεροδρόμιο της Δαμασκού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία προστίθεται ότι τα τραύματα που υπέστησαν οι δύο στρατιώτες δεν απειλούν τη ζωή τους.

Ματαιώθηκαν πτήσεις προς τη Δαμασκό

Την ίδια ώρα η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι Emirates ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώνει τις πτήσεις της προς τη Δαμασκό με άμεση ισχύ, ενώ η αεροπορική εταιρεία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι ματαίωσε την πτήση της που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή με προορισμό τη Δαμασκό λόγω της «επιδείνωσης της κατάστασης» γύρω από το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας.

Διακόπηκε η πρόσβαση στο ίντερνετ

Στο μεταξύ, δύο αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής που επιβλέπουν την κίνηση δεδομένων στο Διαδίκτυο ανακοίνωσαν ότι έχει διακοπεί σήμερα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη Συρία.

«Η Συρία δεν έχει πράγματι σήμερα Ίντερνετ», ανακοίνωσε η εταιρεία Renesys, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία Akamai, περίπου 77 δίκτυα στη Συρία δεν λειτουργούν σήμερα από τις 12:26 ώρα Ελλάδος. Σύροι αντάρτες είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι τα δίκτυα επικοινωνίας είχαν διακοπεί νωρίτερα σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι «τρομοκράτες», όχι το συριακό κράτος, ευθύνονται για την σημερινή διακοπή του Ίντερνετ σε πανεθνικό επίπεδο, μετέδωσε φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο τον υπουργό Πληροφόρησης της χώρας.

«Δεν είναι αλήθεια ότι το κράτος διέκοψε το Ίντερνετ. Οι τρομοκράτες στόχευσαν τις γραμμές του Ίντερνετ, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να διακοπεί», δήλωσε ο υπουργός, τον οποίο επικαλέστηκε το δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια.

Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επικαλούμενη τον Σύρο υπουργό Τηλεπικοινωνιών ότι μηχανικοί εργάζονται για την επισκευή της, όπως δήλωσε, βλάβης στο κύριο καλωδιακό δίκτυο του Ίντερνετ και των τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment