PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προσβολή για τους εκπαιδευτικούς οι δηλώσεις Φίλη


Προσβλητικές για πολλές χιλιάδες οικογένειες και εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, με αντικείμενο τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους για την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ επικαλέστηκε αναφορές του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο μέτρο αποτελούσε πρόταση της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστή και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «εμπαίζει τους πολίτες».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας αγνοούν ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών και οι άλλες αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες, καλύπτουν ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες για την εκπαίδευση, εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, και απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.

«Κατά συνέπεια η επιβολή του ΦΠΑ επηρεάζει το εισόδημα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι κάποιων λίγων «πλουσίων», αλλά εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Μεταξύ αυτών και οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα ΙΕΚ για να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment