PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δεν αντέχει παράταση της αβεβαιότητας


Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι το ζήτημα δεν είναι η μετατόπιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας.

Επικριτικό απέναντι στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω παράταση της αβεβαιότητας, μεγαλύτερη απώλεια χρόνου και διαπραγματευτικής ισχύος.

Όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις», εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αυτό γίνεται οριακά και για αυτό εκδηλώνει την ανακούφισή του.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι το ζήτημα δεν είναι η μετατόπιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας.

«Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αναφέρεται σε “μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο”. Δηλαδή σε μνημόνιο 3, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει κανένα για τη διάρκεια, τη χρηματοδότηση, το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους όρους», τονίζει.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες αναφέρονται μόνο στα δημοσιονομικά μέτρα του 2015 και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. «Λες και αυτά συνθέτουν την απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας μετά τη βλάβη που προκλήθηκε τους τέσσερις τελευταίους μήνες», συμπληρώνει.

Παράλληλα, καλεί τον Πρωθυπουργό να θυμηθεί ότι ελάφρυνση στο χρέος σημαίνει εξειδίκευση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 για πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές ως παρακολούθημα του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης του 2012, καθώς και ότι η μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αναγκαία, αλλά αποκτά ολοκληρωμένο νόημα μόνο σε συνδυασμό με ένα νέο μεσοπρόθεσμο μακροοικονομικό πλαίσιο που επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment