PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Παρουσιάστηκε το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision


Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό 61ο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού τον Μάϊο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σήμερα το μεσημέρι.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Utopian Land» του συγκροτήματος Argo μεταδόθηκε και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή «STUDIO 3» με τη Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ.

Το «Utopian Land», σε ήχους ποντιακής λίρας με χιπ χοπ κομμάτια, έχει αγγλικό, αλλά και ελληνικό στίχο. Μία σύνθεση βγαλμένη από την ποντιακή μουσική παράδοση σε συνδυασμό με σύγχρονο ήχο, μια προσέγγιση στις δυσκολίες που βιώνουν οι λαοί, μέσα από τη ματιά νέων ανθρώπων που έχουν, οι ίδιοι, βιώσει το δικό τους ταξίδι.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης άλλαξε την γνώριμη μέθοδο του ελληνικού τελικού και έδωσε με απευθείας ανάθεση την εκπροσώπηση στο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη.

Το συγκρότημα Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

argo_sygrotima

Ο δημοφιλής μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment