PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρουσιάστηκε στο Περιστέρι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (video)


Με την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και Δημάρχων από όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκε στο Περιστέρι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, σε κάθε δήμο και γειτονιά της Ελλάδας όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, ότι με την υλοποίηση του προγράμματος θα υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη με σύγχρονους ψηφιακούς δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι ισχυρή προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των σχολικών κτιρίων, μέσω της αντισεισμικής προστασίας.

Αναφερόμενος στο σημερινό άνοιγμα των συνόρων, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε έμφαση στην ενότητα και στην πειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες στην αντιμετώπιση του προβλήματος, χαρακτήρισε την Ελλάδα παράδεισο ασφάλειας και σημείωσε, ότι δεν συμμερίζεται την καταστροφολογία: «Η ανθρωπότητα δοκιμάσθηκε και δοκιμάζεται από την κρίση του κορωνοϊού.

Καλώ, όμως, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να τηρήσουν με πειθαρχία όλα τα μέτρα, προκειμένου να συμβάλουμε στην ασφαλή διαμονή των τουριστών, στη διατήρηση της δημόσιας υγείας στην πατρίδα μας, στη διατήρηση του ισχυρού κεκτημένου που πετύχαμε όλη αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Η Ελλάδα, με έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού, με σχέδιο που εφάρμοσαν η κυβέρνηση και η Αυτοδιοίκηση, με υπευθυνότητα και με θυσίες των Ελλήνων, καταφέραμε να γίνουμε από “ μαύρο πρόβατο”, θετικό παράδειγμα σε ολόκληρη τη γη.

Όταν υπερδυνάμεις σήμερα, δοκιμάζονται με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, η Ελλάδα αποτελεί παράδεισο ασφάλειας και προοπτικής. Πρέπει να σας πω, ότι δεν συμμερίζομαι καθόλου την καταστροφολογία, ούτε τις προφητείες κακών. Πετύχαμε μέσα στην κρίση και μείναμε όρθιοι γιατί ήμασταν ενωμένοι. Αναφερόμενος στην αντίληψη της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Αττικής, 28 έργα προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ, που είχαν ενταχθεί στον «Φιλόδημο Ι», αλλά δεν είχαν επαρκή χρηματοδότηση, εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα. «Είναι χρυσή ευκαιρία να πραγματοποιηθούν μέσω του “ Αντώνης Τρίτσης” έργα που θα διαμορφώσουν ένα συνολικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τα έργα της Περιφέρειας Αττικής. Έργα που είχαν μείνει εκτός είναι ευκαιρία να μπουν τώρα. Στο “ Φιλόδημος Ι” τα 4/5 του Λεκανοπεδίου Αττικής ήταν εκτός προγράμματος», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον άξονα Αστικής Αναζωογόνησης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά κυρίως την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα αιτήματα των δήμων.

Επισήμανε ακόμα, τη δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων. «Πρέπει να γίνει αμέσως ο έλεγχος και να κινηθούμε γρήγορα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νιώθουν ασφαλείς οι οικογένειες, ότι τα παιδιά μας που πηγαίνουν σχολείο είναι ασφαλή. Είναι μια δράση που θα καταγράψει την ευαισθησία της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη δέσμευση του πρωθυπουργού να αλλάξει μέσα στο καλοκαίρι ο ν.4412 για να διευκολυνθούν τα έργα στην Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment