PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρουσίαση του νέου CD του Χρύσανθου Μουζακίτη (video)


Με τίτλο «Δώσε μου σπίθα απ΄ το φιλί σου» και περιέχει 17 έντεχνα λαϊκά τραγούδια

Η παρουσίαση του νέου CD «Δώσε μου σπίθα απ΄ το φιλί σου» με 17 έντεχνα λαϊκά τραγούδια του καταξιωμένου Περιστεριώτη Μουσικού Χρύσανθου Μουζακίτη πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου το βράδυ στο παραδοσιακό καφενείο «Ακροβάτης» στο Μεταξουργείο.

Την παρουσίαση του νέου CD τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.

Τους στίχους υπογράφουν αξιόλογοι στιχουργοί και ποιητές: Θεόφιλος Βερύκιος, Κώστας Ζουμπούλης, Παύλος Μουζακίτης, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και Μάγκυ Μπαζίνη.

Τραγουδούν: Μπάμπης Τσέρτος, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης και η μικτή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου.

Μία μουσική διαδρομή που συνδέει τα μουσικά χρώματα της καντάδας και των Επτανήσων (ο συνθέτης κατάγεται από την Κέρκυρα) με το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι. Τραγούδια σημερινά αλλά και διαχρονικά συγχρόνως ταιριάζουν το φώς του καλοκαιριού, την μαγεία του έρωτα αλλά και την περηφάνια της μοναξιάς.

Οι μελωδίες του Χρύσανθου Μουζακίτη, όπως τον έχουμε γνωρίσει και στο παρελθόν, άμεσες ουσιαστικές και καθαρές, διατηρούν την μελωδικότητα και την αυθεντικότητά τους στη συνάντηση τους με τους εμπνευσμένους στίχους που περιλαμβάνονται στο CD.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment