PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρελήφθη το υποβρύχιο «Παπανικολής»


Η επίσημη τελετή παράδοσης του υποβρυχίου “Παπανικολής” στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κίελο.

Η επίσημη τελετή παράδοσης του υποβρυχίου “Παπανικολής” στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κίελο. Στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρίας HDW το υποβρύχιο παραδόθηκε στον Αρχηγό Γ.Ε.Ν. αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη παρουσία και του πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία Δημήτριου Ράλλη.

Η παραλαβή του υποβρυχίου “Παπανικολής” είχε αναβληθεί δύο φορές μέσα στον Οκτώβριο εξαιτίας προσκομμάτων που προέκυπταν την τελευταία στιγμή στο “κλείσιμο” της συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία HDW. Το υποβρύχιο “Παπανικολής” είναι το πρώτο από έξι υποβρύχια τύπου 214 που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό. Τα υπόλοιπα πέντε είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. χαρακτήρισε την παραλαβή του υποβρυχίου «ορόσημο στις προσπάθειες αναβάθμισης και ανανέωσης του στόλου», που συνιστούν «ένα συνεχές και χρονοβόρο εγχείρημα». Ο αντιναύαρχος κ. Ελευσινιώτης πρόσθεσε ότι «με την άφιξη αυτού του υποβρυχίου κλείνει ένας κύκλος γεγονότων, που κατά τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκαν από δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις», οι οποίες, όπως είπε, οδήγησαν τελικά «στο βέλτιστο αποτέλεσμα και για τα δύο μέρη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment