PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες


Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή πολλών μεταναστών, καθώς διανύουν την 41η ημέρα απεργίας πείνας.

Παραμένει το αδιέξοδο 41 μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, καθώς οι μετανάστες απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για δυνατότητα παραμονής στη χώρα για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν σήμερα σε νοσοκομεία, είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι τα όσα συνέβησαν στη Σούδα επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σταθερή θέση της κυβέρνησης πως είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη κάθε συζήτηση για μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών.

Παράλληλα, απευθύνεται υστάτη έκκληση να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία όλοι οι απεργοί πείνας και να αποδεχθούν τις προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση.

Κάθε περαιτέρω ενθάρρυνση για τη συνέχιση της απεργίας είναι ανεύθυνη και θα αποβεί ολέθρια και εγκληματική, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΣ.

Το Σάββατο, συνάντηση για το θέμα των μεταναστών είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Χ. Παπουτσής επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών γιατί δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment