PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παραπομπή Άκη για τα υποβρύχια


Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δικαιοσύνη αποφάσισαν να ζητήσουν τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια.

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δικαιοσύνη αποφάσισαν να ζητήσουν τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια.

Την παραπομπή του τέως υπουργού στη Δικαιοσύνη θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής εντός 15 ημερών.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα κόμματα ζητούν την αραπομπή του για το αδίκημα της δωροδοκιας την περιοδο 1η Νοεμβρίου του 1999 έως 27 Σεπτεμβρίου του 2007.

Στο διάστημα αυτό, φέρεται να έλαβε το ποσό των 7.777.773 δολαρίων, τουλάχιστον

Το ποσό ίσως διαπιστωθεί ότι είναι μεγαλύτερο, όταν ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση για τα υποβρύχια.

Παράλληλα, τον κατηγορούν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που όπως σημειώνουν, τέλεσε από τις 17 Νοεμβρίου του ‘99 έως τις 16 Απριλίου του 2010

Σύμφωνα με τα κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή, τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, η ολομέλεια οφείλει μέσα σε 15 μέρες να συζητήσει το πόρισμα και να αποφασίσεικατά τα φαινόμενα θετικά, την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, που αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Το συμβούλιο, με τη σειρά του, θα αποφανθεί για την παραγραφή των αδικημάτων η θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, είτε στα τακτικά δικαστήρια, είτε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Επίσης, η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή ζήτησε από την ηγεσλα του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, στη συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, που θα βρεθούν στην κατοχή, όχι μόνο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και των υπόπτων για την υπόθεση.

Ζητά επίσης, αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τέλος, από την πλευρά της, η ΝΔ πρότεινε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με το αδίκημα της κατασκοπείας, δηλαδή την παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να παραπεμφθεί για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment