PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραλήρημα Ακάρ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο


Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την Κύπρο τόνισε από τη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Στις εμπρηστικές δηλώσεις του ο κ. Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τη στάση της στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την ένταση.

«Η στρατιωτικοποίηση των 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη. Το να δοθεί καθεστώς στρατιωτικοποιημένων νησιών στα νησιά αυτά δεν είναι αποδεκτό. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης. Δεν υπάρχει κανένα νησί στον κόσμο που να έχει δέκα μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα. Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο, λένε ‘όλα είναι δικά μου’», ανέφερε και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα υπάρξει κανένα τετελεσμένο, δεν θα το επιτρέψουμε».

«Κάποιοι Έλληνες πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να κάνουν εκτιμήσεις προς την κατεύθυνση της δικής μας τοποθέτησης. Αναμένουμε από τους Έλληνες φίλους μας να να λάβουν υπόψη αυτές τις εκτιμήσεις που γίνονται με την κοινή λογική» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι «καμία λύση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν θα είναι μια κατάλληλη λύση. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα για τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας και για τα δικά μας συμφέροντα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και από δω και πέρα με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με την ίδια ευαισθησία».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, και του δικαίου της θάλασσας», κατέληξε.

Ο κ. Ακάρ πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λιβύη μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον λαό της Λιβύης και κατηγόρησε τις χώρες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης τονίζοντας ότι «θα πληρώσουν το τίμημα της αδικίας τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment