PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Παραιτήσεις υπέβαλαν δύο Αντιδήμαρχοι Αθηναίων


Ξέσπασε «τρικυμία» στο Δήμο Αθηναιών. Καταψηφίστηκε σχέδιο του Δημάρχου Γ. Καμίνη για τους μετανάστες.

Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε πριν λίγη ώρα το σχέδιο απόφασης που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Δύο αντιδήμαρχοι, που ψήφισαν «παρών», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές.

Πρόκειται για τον αρμόδιο για τα οικονομικά αντιδήμαρχο Γιώργο Αναγνωστόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων Φώτη Προβατά.

Το σχέδιο απόφαση του δημάρχου απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες απεργούς πείνας του Μεγάρου Υπατία να αναστείλουν την κινητοποίησή τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία αμέσως μόλις η υγείας τους το επιτρέψει.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε παρόμοια έκκληση και προς την κυβέρνηση για διάλογο και ταχύρρυθμη εξέταση των αιτημάτων παροχής ασύλου, παρέχοντας ταυτοχρόνως τις υπηρεσίες του ιδίου και του Δήμου συνολικά ώστε να υπάρξει διέξοδος.

Αρνητική ή λευκή ψήφο έδωσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ «παρών» ψήφισαν οι δύο Αντιδήμαρχοι και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ζητώντας σε τοποθετήσεις τους περισσότερο μαχητικές διατυπώσεις και επίσπευση των διαδικασιών νομιμοποίησης των απεργών πείνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment