PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας λόγω της πανδημίας


Τριγμούς στο κυβερνητικό επιτελείο προκάλεσε η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τσεχία, με αποτέλεσμα να δηλώσει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υγείας ο Άνταμ Βόιτεχ.

Αντικαταστάτης του, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, θα είναι ο επιδημιολόγος Ρόμαν Πρίμουλα.

Ο απερχόμενος υπουργός είχε δεχτεί επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο του διαχειρίστηκε την πρόσφατη κορύφωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αν και μερικοί πολιτικοί στην αντιπολίτευση τον βλέπουν σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο της κυβέρνησης.

Πριν από την αρχή του καλοκαιριού, η κυβέρνηση είχε άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς τους οποίους είχε επιβάλει στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Ωστόσο ο αριθμός των μολύνσεων διπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα και τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις ευχαρίστησε τον Βόιτεχ για τη δουλειά του με μήνυμά του στο Twitter.

«Ο πρωθυπουργός είναι περισσότερο υπεύθυνος, καθώς επεμβαίνει εντόνως και αναρμοδίως στη δουλειά του υπουργείου Υγείας», έγραψε στο Twitter ο Μάριαν Γιουρέτσκα, πρόεδρος των αντιπολιτευόμενων Χριστιανοδημοκρατών.

Ο Μπάμπις δήλωσε χθες, Κυριακή, πως, αντί να αναρτήσει το συνηθισμένο εβδομαδιαίο βιντοσκοπημένο μήνυμά του στο Facebook, θα απευθυνθεί απόψε στη χώρα από την τηλεόραση. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παραίτηση του Βόιτεχ έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές και εντείνεται η δημόσια συζήτηση για το αν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε βήματα που να της επιτρέψουν να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα, αν χρειασθεί.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 985 νέα κρούσματα Covid-19 χθες, Κυριακή. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα που ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα ήταν κάτω από τα 1.000. Τα 3.129 κρούσματα, που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Πέμπτη, ήταν ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα αφότου η πανδημία έπληξε αυτή τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment