PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Tepco


Ζημιές-ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της.

Ζημιές-ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της.

Ο Μασατάκα Σιμίτσου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πυρηνική καταστροφή.

«Θέλω να αναλάβω την διοικητική ευθύνη και να φέρω ένα συμβολικό τέλος» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, η οποία σημείωσε ζημιές ύψους σχεδόν 15 δισ. δολαρίων, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωσε.

Η Tepco ανακοίνωσε ότι ο Μασατάκα Σιμίτσου θα αντικατασταθεί από τον Τοσίο Νισιζάουα.

Η σχετική απόφαση πρόκειται να επικυρωθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο του 2011 έφτασαν τα 15 δισ. δολάρια. Πέρυσι η Tepco είχε σημειώσει κέρδη περίπου 1,6 δισ. δολαρίων.

Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment