PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραδέχθηκε το θάνατο του μπιν Λάντεν μέλος της Αλ-Κάιντα (v)


Μέλος της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη παραδέχθηκε το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί “καταστροφή” για το τρομοκρατικό δίκτυο, οι αντιδράσεις των πολιτικών.

Μέλος της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη παραδέχθηκε το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί “καταστροφή” για το τρομοκρατικό δίκτυο.

“Η είδηση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους μας. Αρχικά, δεν πιστέψαμε την πληροφορία, αλλά ήλθαμε σε επαφή με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν, οι οποίοι μάς το επιβεβαίωσαν”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο το μέλος αυτό της Αλ-Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα στελέχη της Aqpa, η οποία δημιουργήθηκε με την ένωση ομάδων της Αλ-Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης, θα συναντηθούν στη νότια Υεμένη για να εκδώσουν ανακοίνωση για “το μέλλον της τζιχάντ κατά την προσεχή περίοδο”.

Οι αντιδράσεις των πολιτικών

Ο Μπους χαρακτήρισε την ανακοίνωση “κοσμοϊστορικό γεγονός”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε “κοσμοϊστορικό”.

“Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί”, επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.

Ο θάνατος του είναι μεγάλη ανακούφιση, δήλωσε ο Κάμερον

Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλον τον κόσμο, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

“Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν υπεύθυνος για τις χειρότερες τρομοκρατικές ωμότητες: την 11η Σεπτεμβρίου (2001) και τόσες άλλες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλούς Βρετανούς”, τόνισε ο Κάμερον.

“Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Δεν θα μπορεί πλέον να συνεχίσει την εκστρατεία του με στόχο να σκορπίζει τον τρόμο. Ήρθε η στιγμή να θυμηθούμε αυτούς που σκοτώθηκαν από τον Οσάμα μπιν Λάντεν και όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους. Επίσης ήρθε η ώρα να ευχαριστήσουμε εκείνους που εργάζονται αδιάκοπα σε όλον τον κόσμο για να μας γλυτώσουν από την τρομοκρατία. Το έργο τους συνεχίζεται. Συγχαίρω τον πρόεδρο Μπαράκ Ομάμα και τους υπευθύνους της επιχείρησης αυτής”, πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Νίκη για όλες τις δημοκρατίες σύμφωνα με τον Ζιπέ

Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά των αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν, είναι “μια νίκη για όλες τις δημοκρατίες που αγωνίζονται εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας”, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

“Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται στενά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είναι λοιπόν μια είδηση που με χαροποιεί ιδιαίτερα”, τόνισε ο Ζιπέ σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό France Inter.

Ο γάλλος υπουργός προειδοποίησε εξάλλου ότι η εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν δε σημαίνει ότι παύει να υπάρχει η απειλή της τρομοκρατίας.

“Θα επαγρυπνούμε περισσότερο από ποτέ. Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είναι αυξημένος, δυστυχώς τον είδαμε πριν από μερικές ημέρες στο Μαρακές”, πρόσθεσε.

“Ο αγώνας δεν έχει φυσικά τελειώσει εναντίον της χειρότερης μορφής ανανδρίας, τ
ης επίθεσης εναντίον αθώων”, υπογράμμισε ο Ζιπέ.

Στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν.

“Η Αλ-Κάιντα επλήγη σήμερα, αλλά δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί”, τόνισε η Γκίλαρντ.

Η Αυστραλία είναι η μεγαλύτερη χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, στρατεύματα της οποίας συμμετέχουν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Την ικανοποίησή της για το θάνατο του μπιν Λάντεν εξέφρασε μια από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο για τις αμερικανο-ισλαμικές σχέσεις (CAIR), η οποία εκτιμά ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πλέον απειλή.

Στην Καμπούλ, ο πρώην πρεσβευτής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν Αμπντούλ Σαλάμ Ζαΐφ, δήλωσε ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν θα επηρεάσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, γιατί είναι ένας αγώνας “υπό τους Αφγανούς”.

Ο Ζαΐφ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Ισλαμαμπάντ από πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν και είχε οδηγηθεί σε φυλακή του Γκουαντανάμο, τόνισε ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δείχνει ότι η αμερικανική παρουσία είναι μια “άδικη κατοχή”.

Ο Ζαΐφ αφέθηκε ελεύθερος το 2005 και πρόσφατα το όνομά του αφαιρέθηκε από τον αμερικανικό κατάλογο με τα ονόματα τρομοκρατών.

Ελπίζει να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει η ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του εγκεφάλου πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε εκείνες τις επιθέσεις.

“Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν δεν απαλύνει τον πόνο που ένιωσαν οι Νεοϋορκέζοι και οι Αμερικανοί εξαιτίας του, όμως είναι μία σημαντική νίκη για το έθνος μας και ένας φόρος τιμής για τους εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για το έθνος μας”, ανέφερε ο Μπλούμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment