PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παραίτηση υπέβαλε η Κατ. Παπακώστα, δεν έγινε αποδεκτή


Την παραίτησή της από την κυβέρνηση υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με την κ. Παπακώστα να επικαλείται το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται εν όψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Παπακώστα ανήκει στους βουλευτές οι οποίοι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός είχε κάνει ειδική αναφορά στη βουλευτή, λέγοντας πως η ίδια δέχεται απειλές.

Δεν επιβεβαιώνονται πάντως πληροφορίες που θέλουν την κ. Παπακώστα να έχει προβεί σε αυτήν την κίνηση εξαιτίας των απειλών αυτών καθ’ αυτών.

Όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησης της κ. Παπακώστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υφυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μη μείνει καμία «σκιά» περί «ανταλλαγμάτων» και να μην αμαυρωθούν οι «ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις» της.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης που κατέθεσε η κ. Παπακώστα στον Πρωθυπουργό και δεν έγινε αποδεκτή:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή “ειδήμονες” από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment