PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παραίτηση Στ. Κοντονή από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές


Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τα καθοδηγητικά όργανα της συμμαχίας ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε την παραίτησή του από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως «ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα αλλά και οι πολιτικές που εκφωνούνται δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Αλλά κυρίως όλη αυτή η κατάτασταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος με μία εσωκομματική πάλη η οποία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των εργαζομένων και όλων όσων περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο».

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και το λέω δημόσια μήπως συνέλθουν κάποιοι. Κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής,

Ο κ. Κοντονής είπε ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα διαφωνήσει με διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι διαφωνούσε με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, «ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». Είπε πως όμως, υπήρχαν διατάξεις για τις οποίες είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του και είχε πει ότι αν δεν αλλάξουν ορισμένα σημεία δεν θα το εισάγει στη Βουλή για συζήτηση. Πρόσθεσε ότι το είχε πει δημόσια τότε ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Σε δημοσιογραφική επισήμανση ότι είχε κατηγορηθεί τότε η κυβέρνηση ότι κάποιες αλλαγές μπορεί να επηρέαζαν και εν εξελίξει σοβαρά θέματα, και ερωτηθείς αν είχε σκεφτεί και την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής είπε ότι το είχε σκεφτεί και πως είχαν αρθρογραφήσει και δημοσιογράφοι. Είπε ότι εκείνος είχε εντοπίσει «ορισμένα σοβαρά προβλήματα, διατάξεις με τις οποίες διαφωνούσα» και πρόσθεσε πως σήμερα μπορεί να πει πως «ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή και με τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα».

«Πρώτον η ποινική η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρούσα προβληματικό. Το δεύτερο που θεωρώ πολύ πιο σοβαρό και το είχα θέσει είναι ότι με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων», είπε.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι οι αλλαγές έγιναν για να πέσουν στα χαμηλά», τόνισε ο κ. Κοντονής. Επισήμανε δε ότι τους ποινικές κώδικες δεν τους έφτιαξε η κυβέρνηση αλλά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, «αλλά την πολιτική ευθύνη για εισαγωγή προς συζήτηση των κωδίκων την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση», πρόσθεσε. Εγώ λέω ότι επειδή είχα διαπιστώσει προβλήματα είχα πει ότι αν δεν γίνουν αλλαγές από την επιτροπή δεν είναι δυνατόν να το εισάγει η κυβέρνηση στη βουλή για συζήτηση».

ΝΔ: Οι δηλώσεις Κοντονή αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό του Α. Τσίπρα

Για απροκάλυπτο κυνισμό και απύθμενη υποκρισία κατηγορεί η ΝΔ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  Αλέξη Τσίπρα, μετά τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα και την αποχώρησή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα. Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν  στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του», τονίζει η ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις Κοντονή

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ το σχόλιο του Σταύρου Κοντονή σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα και την αποχώρησή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις δηλώσεις του προκύπτει  ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής  Αυγής. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment