PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι και σιδηρολοστό


Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι, από επίθεση ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι και σιδηρολοστό, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

«Τίποτε σε αυτό το στάδιο δεν υποδεικνύει ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο φερόμενος ως δράστης έχει την «αφγανική εθνικότητα».

Όπως διευκρίνισε πηγή της γαλλικής αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη από ομάδα ανδρών της ομάδας δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 23:00 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), στο 19ο διαμέρισμα, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά μήκος του καναλιού του Ουρκ, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας «αφγανικής εθνικότητας» επιτέθηκε σε διερχόμενους.

Όπως ανέφερε πηγή της αστυνομίας, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο Άγγλοι τουρίστες. Ένας αυτόπτης μάρτυρας υπέστη νευρικό κλονισμό, σύμφωνα με πηγές.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν κοντά σε κινηματογράφους της αλυσίδας MK2. Σύμφωνα με τον φύλακα του ενός από τους κινηματογράφους, ο οποίος μπόρεσε να δει μόνο το τελευταίο στάδιο της σκηνής, ένας άνδρας που είχε ήδη επιτεθεί σε κόσμο καταδιωκόταν από δύο άνδρες που προσπαθούσαν να τον πιάσουν. «Κράταγε έναν σιδηρολοστό στο χέρι και τον πέταξε στον έναν από τους διώκτες του, κατόπιν έβγαλε μαχαίρι», αφηγήθηκε ο φύλακας σε έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως ανέφερε δικαστική πηγή το 2ο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας διενεργεί έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονιών κατά συρροή και από πρόθεση.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment