PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία


Με ανάρτησή του στο Facebook o πρωθυπουργός θέλησε να σχολιάσει τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Απέδωσε την απεργία στην αντίδραση ορισμένων «επαγγελματιών του συνδικαλισμού» στη διαφάνεια και σημείωσε πως «για ακόμη μία φορά απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί».

Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος στέκεται στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται «γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία» και υπογράμμισε πως οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής

Δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την σημερινή ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη για την απεργία.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος κάνει λόγο για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και απαξίωση αμοιβών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζοντας πως την πολιτική αυτή πληρώνουν οι πολλοί.

«Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού. Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται…» συμπληρώνει.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Για επίθεση της κυβέρνησης στις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Καλεί δε τον κ. Μητσοτάκη να αναζητήσει τους «επαγγελματίες του συνδικαλισμού» στο κόμμα του.

«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα» αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του» καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment