PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παρέμβαση Ρόμπεϊ


Να χαμηλώσει τους τόνους στην αντιπαράθεση Αθήνας – Βερολίνου επιχείρησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ λίγες ώρες μετά την κριτική του Ελληνα Πρωθυπουργού στη στάση της Γερμανίας και την απάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της “δεν θα επιβιώσουν”, εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

“Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

“Ο πρώτος χρόνος της συνθήκης της Λισαβόνας”, η οποία ετέθη σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2009, “σημαδεύθηκε από την κρίση της ζώνης του ευρώ, ήταν μία περίοδος επιβίωσης και δεν έχει ακόμη τελειώσει”, δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΕ επισήμανε τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόμπεϊ δήλωσε: «Ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα; Και ποιος άλλος εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ θα μπορούσε να πείσει την κοινή γνώμη, η οποία ήταν εν μέρει εχθρική, για την αναγκαιότητα ενός μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδας;»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Leave a Comment