PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρέμβαση Μέρκελ για τους δύο στρατιωτικούς ζητεί ο Αλ. Τσίπρας


Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, εν όψει της συνάντησης που θα έχει τόσο η κ. Μέρκελ, όσο και ο ίδιος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη συζήτηση ήταν παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για το ζήτημα.

Τις επόμενες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν εν όψει της αυριανής διμερούς συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν, στις 14.30 ώρα Βελγίου.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment