PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη για τα ναρκωτικά


Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα ναρκωτικά.

Παρέμβαση για το ζήτημα των ναρκωτικών έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 19-04-2011.

Ο κ. Κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η κοινωνία, η πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας. Επεσήμανε ότι το κόστος της θεραπείας για έναν άνθρωπο είναι ίσο με το κόστος της λειτουργίας ενός κέντρου πρόληψης για έναν χρόνο και προσέθεσε ότι τουλάχιστον ένας ευρωπαίος πολίτης πεθαίνει κάθε ώρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, έθεσε την αναγκαιότητα εξεύρεσης ενιαίας και αποτελεσματικής λύσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ζητήματος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ – π.χ. από την Αθήνα και τον Πειραιά στην Δυτική Αθήνα, όπως σχεδιάζεται – δεν αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση που θα δώσει οριστική λύση στο ζήτημα, αλλά χωροταξική μετάθεση και διαιώνισή του.

Τέλος, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Αττικής για τα τρία κέντρα πρόληψης της Δυτικής Αθήνας. Για το κέντρο πρόληψης «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπένος. Για το κέντρο πρόληψης «Φαέθων» των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Σαμόλης. Για το κέντρο πρόληψης «Άρηξις» των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, ορίστηκε η περιφερειακή σύμβουλος κα Γεωργία Ερμίδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment