PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρέλαση και μικροένταση στο περιθώριο


Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μαθητές 37 σχολείων που συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μαθητές 37 σχολείων που συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Παιδιά και έφηβοι από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α, καθώς και μέλη συλλόγων, ενώσεων, πρόσκοποι και αθλητές των special olympics παρέλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και άλλων επισήμων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της:

«Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τους. Σήμερα καμαρώσαμε την μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα. Οι Έλληνες ενωμένοι, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μία άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα, έχουμε να υπερβούμε μία κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας», τόνισε.

Νωρίτερα, είχε επικρατήσει ένταση όταν εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και καλλιτέχνες οι οποίοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν ένα δρώμενο διαμαρτυρίας με θέμα την ανεργία.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας η συγκέντρωση διαλύθηκε, ενώ έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment