PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων, μεγαλύτερη για τους πληγέντες


Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ).

Η απόφαση των φορολογικών αρχών, η οποία αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, έρχεται σε συνέχεια της έκκλησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 30 Ιουνίου, προτού λάβει παράταση για την Πέμπτη, 26 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 31 Ιουλίου, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων 24 ωρών η εν λόγω προθεσμία παρατείνεται έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης, στους πληγέντες χορηγείται απαλλαγή για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 και δίνεται εξάμηνη παράταση για την πληρωμή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η γενική προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων μπορεί να παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουλίου, όμως η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος παραμένει στις 31 Ιουλίου. Η δεύτερη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment